Mulan komt meteen naar Disney+, maar je moet er flink voor betalen

Denk je de nieuwe Mulan gratis te streamen op Disney+? Dan kom je van een koude kermis thuis! Het gaat je extra geld kosten.

Mulan is een van de grote filmreleases dit jaar die getroffen is door de Corona-crisis. Terwijl je een Tenet deze zomer in de bioscoop kunt bekijken, zit dat voor de nieuwe Disney-film er niet in. Het bedrijf heeft besloten om de live-action remake van de animatiefilm meteen naar de Streamingdienst te brengen in plaats van de bioscopen.

Mulan gaat rechtstreeks naar Disney+

Het is niet nieuw dat Disney een film direct naar haar streamingdienst brengt. Eerder deed het dat al met de verfilming van de Amerikaanse hitmusical Hamilton en met de film Artemis Fowl. Toch gaat het met Mulan er heel anders aan toe. Want hoewel het meteen naar Disney+ wordt gebracht, houdt daar dan ook de vergelijking meteen op.

Een flink prijskaartje

Heb je een Disney+-abonnement? Dat betekent niet dat je de film niet meteen kunt zien. Om toegang te krijgen tot Mulan moet je namelijk 30 dollar bijbetalen, blijkt uit berichtgeving van Cnet. Of dat door middel van een bankoverschrijving, iDeal of creditcard gaat, is nog onbekend. Als je eenmaal betaald hebt, wordt de film toegevoegd aan het account. Daarna kun je de film zo vaak bekijken als je wil. Als je echter je lidmaatschap beëindigd en later weer opnieuw aanschaft is de film weer verdwenen en zal je opnieuw moeten gaan lappen.

30 dollar is een fors bedrag wat Disney+ vraag voor haar nieuwe film Mulan. Zo kost een film die pas uit is en daarna is thuis te huren bij bijvoorbeeld op Pathé Thuis in het uiterste geval 4,99 euro. Het verschil is dat je hem op een later tijdstip niet meer kunt terugkijken. Eenzelfde prijs hanteert ook Apple TV. Voor een aankoop van een film verschillen de prijzen al is dit in een uiterste geval 16,99 euro voor de Disney-film Onward en Frozen II op Apple TV. Die prijzen zijn dus alsnog flink minder dan het bedrag voor Mulan.

Een voorbode voor de toekomst?

Hoe dan ook, het is een interessante move van Disney om Mulan apart aan te bieden. Mocht het succesvol zijn voor Disney, dan kan het een nieuw businessmodel worden. Het is echter de vraag of mensen erop zitten te wachten om 30 dollar voor een film te betalen, die je geen eens in eigendom hebt.

Reageer op artikel:
Mulan komt meteen naar Disney+, maar je moet er flink voor betalen
Sluiten