Ilona Braam
Ilona Braam Home 29 mei 2017

Move over Ikea: deze multifunctionele meubels verhuizen overal met je mee

De gemiddelde persoon verhuist tijdens zijn of haar leven minstens een paar keer. Vaak moet bij het verhuizen telkens weer andere meubels worden gezocht, welke in de nieuwe woning passen. Als het aan design studio’s Lim + Lu en CL3 ligt is dat probleem binnenkort verleden tijd. De studio’s hebben namelijk een set multifunctionele meubels ontworpen welke met je mee kunnen verhuizen van appartement naar appartement.

Multifunctionele meubels voor hedendaagse mobiliteit

CL3 oprichter William Lim geeft aan dat de meubels zijn ontworpen met de mobiliteit van hedendaagse steden in het achterhoofd. In een stedelijke context is flexibiliteit en aanpasbaarheid steeds meer een manier van leven. De multifunctionele meubels sluiten hier naadloos op aan. Zo hebben de verschillende stukken horizontaal geplaatst een andere functie dan wanneer ze rechtop staan. Een sofa verandert in een een kapstok met een bankje en een salontafel transformeert tot een boekenkast.

Rechthoekig design gebaseerd op steekwagens

Het uiterlijk van de stukken werd geïnspireerd door steekwagens en dit is duidelijk terug te vinden in de uiteindelijke producten. De rechthoekige meubels worden ondersteund door metalen frames, welke uitgerust zijn met duurzame wielen.

multifunctionele meubels

Voorlopig niet in de winkel te koop

Helaas zijn de meubels voorlopig nog niet in de winkel te vinden. Ze werden gemaakt in opdracht van Cornell University voor hun Architecture, Art and Planning afdeling. De meubels werden dit jaar tentoongesteld tijdens design festival NYCxDesign in New York. Uiteindelijk zullen de stukken bewonderd kunnen worden op de New York campus van Cornell.

Als je liever geen meubels wil verslepen is het ook mogelijk de hele kamer mee te nemen. Deze multifunctionele camper kan omgetoverd worden tot bijna alle kamers van het huis. Van keuken, badkamer en woonkamer tot zelfs een kantoor. De camper is van alle markten thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Move over Ikea: deze multifunctionele meubels verhuizen overal met je mee
Sluiten