David van Benthem
David van Benthem Smartphones 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe manier van multitasken opgedoken voor iOS 14: wat brengt het?

Er is een video opgedoken waarin een nieuwe manier van multitasken te zien is voor de iPhones met iOS 14. Dat meldt Ben Geskin. iOS 14 is de nieuwe softwareversie van Apple die later dit jaar verwacht wordt.

iOS 14 wordt waarschijnlijk bij de Worldwide Developer Conference (WWDC) gepresenteerd in juni. Het WWDC vindt jaarlijks plaats en is Apple’s ontwikkelaarsconferentie.

Veel gelijkenissen met de iPad

Het lijkt erop dat het nieuwe multitasken op de iPhone veel gelijkenissen gaat hebben van de multitask-layout van de iPad. Opvallend aan de video is dat apps in het multitaskscherm snel verschijnen en ook vlot weg zijn te vegen. Er worden met de nieuwe layout standaard vier apps tegelijk weergegeven. Als je naar rechts veegt, kan je daarnaast nog meer apps zien.

Op de derde seconde van de video is daarnaast te zien dat er een slotje verschijnt als je de apps verwijdert. Het is nog niet duidelijk wat het nut daarvan is. Toch zou het goed kunnen dat je apps in iOS 14 vast kan zetten en daarmee dus ‘op slot’ zet. Zo kan je niet per ongeluk apps wegvegen waarvan je wil dat ze op dat moment in werking blijven. Hoewel de manier van multitasken veel gelijkenissen heeft met de layout van de iPad is het nog niet duidelijk of ook de split-screen functie naar de iPhone zal komen met iOS 14.

Opvallend is dat er gedacht wordt dat het hierbij gaat om een jailbreak-tweak die niet van Apple zelf zou zijn. Ben Geskin spreekt die gedachte tegen. De functie zou zelfs nu al in iOS 13 zitten, maar nog niet zijn geactiveerd. Geskin laat zien dat je tussen verschillende layouts kan kiezen, waaronder de Deck Switcher, de Grid Switcher, Automatic Mode en de Minimum Viable Switcher.

iPhone 12 opvolger iPhone 11
Een iPhone 12-mock up (Afbeelding: LetsGoDigital / Content Creator)

Bepaal jouw standaardapps

Er is nog weinig bekend over iOS 14. Toch wordt verwacht dat gebruikers bij de nieuwe iPhones hun standaardapps kunnen aanpassen. Daardoor kan je bijvoorbeeld Gmail in plaats van Mail gebruiken als je dat zou willen.

Verwacht wordt van elk toestel dat iOS 13 heeft gekregen ook de update naar iOS 14 krijgt. Dat betekent dat zelfs de iPhone 6s en iPhone SE in de toekomst op iOS 14 gaat draaien. Waarschijnlijk wordt de iOS 14 update september dit jaar uitgerold. Tenslotte zullen de nieuwe iPhone 12 modellen vanzelfsprekend direct over iOS 14 beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe manier van multitasken opgedoken voor iOS 14: wat brengt het?
Sluiten