Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 jun 2019

Adam Sandler’s ‘Murder Mystery’ breekt bizar Netflix-record

Netflix is de laatste tijd steeds meer gegevens aan het delen en op die manier aan het communiceren hoe groot een succes de service wel net iets. Ons hoor je daar niet of klagen, want cijfertjes geven ons inzicht. Adam Sandler heeft nu met zijn film Murder Mystery een nieuw record op Netflix gebroken.

Adam Sandler’s ‘Murder Mystery’ doet het goed op Netflix

Naast Adam Sandler speelt ook Jennifer Aniston een grote rol in de film Murder Mystery. Het is echter Sandler die we vaker op Netflix hebben gezien, omdat de beste man een paar jaar geleden een deal sloot met het bedrijf om films te brengen naar het platform. De kwaliteit is vaak niet al te best, maar dat maakt de kijker blijkbaar niet uit, dankzij het nieuwe record.

In de eerste drie dagen dat de film Murder Mystery op Netflix te zien was, hebben 30.869.863 verschillende accounts de film bekeken. Dat is daarmee het grootste openingsweekend voor een film op Netflix. Als die mensen allemaal een bioscoopkaartje voor de film zouden hebben gekocht, was het een absolute kaskraker, maar de vraag is wel of mensen nog geld willen neerleggen om een Adam Sandler-film te zien. 13.374.914 accounts kwamen uit de Verenigde Staten en Canada, terwijl de andere ruim 17 miljoen uit verschillende landen over de hele wereld kwamen.

De film is nu hard op weg om de best bekeken film op Netflix te worden in een maand tijd. Dat record staat nu op naam van Triple Frontier, dat 52 miljoen accounts had die er naar keken. Umbrella Academy en The Highwaymen volgen met 45 en 40 miljoen kijkers in een maand tijd. En ook Bird Box deed het erg goed, waar 45 miljoen mensen in een week naar keken, maar waarvan we geen cijfers hebben over de eerste maand.

Wil je meer lezen over alles dat met Netflix te maken heeft? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Adam Sandler’s ‘Murder Mystery’ breekt bizar Netflix-record
Sluiten