Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 18/10/2012

Museumnacht Amsterdam gaat digitaal met app en livestream

Een van onze favoriete culturele evenementen komt eraan, de Museumnacht Amsterdam. Op 3 november 2012 zullen 50 musea in Amsterdam van 19.00 – 02.00 uur hun deuren openen met een speciaal programma dat ge├»nspireerd is op de collecties of tentoonstellingen van de musea.

Ook de Museumnacht Amsterdam gaat met de tijd mee en snappen dat je het digitale tijdperk optimaal moet benutten. Om dit te doen hebben ze vandaag hun Museumnacht-app gepresenteerd en zullen ze tijdens de nacht zelf een livestream verzorgen. Met de app ben je tijdens de nacht helemaal op de hoogte. Je vindt er het complete programma terug en ook over alle musea vind je extra informatie. Hiernaast zijn er ook routes te vinden die je kunt volgen op de Museumnacht en word je op de hoogte gehouden van de drukte in de musea door de druktemeter. Zo voorkom je eventueel wachtrijen. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Ook zal dit jaar, net zoals de afgelopen 2 jaar, in meer dan 25 musea een livestream aanwezig zijn op projectie- en beeldschermen. Hierdoor is het mogelijk om je museumnachtervaring met andere bezoekers te delen via Social Media. Ieder jaar verkoopt de Museumnacht wel uit dus heb je bijvoorbeeld geen ticket kunnen bemachtigen, maar wel benieuwd bent wat er allemaal gebeurt kun je ook thuis op je desktop de Museumnacht checken. De URL is alleen nog niet beschikbaar, maar zullen we op de dag zelf met jullie delen.

Reageer op artikel:
Museumnacht Amsterdam gaat digitaal met app en livestream
Sluiten