Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 18 apr 2018

Neem muziek op via je voeten met de iRig Stomp I/O

Voor iedereen die graag muziek maakt en dat opneemt, zijn er heel wat mogelijkheden om die opnamen te doen. Over het algemeen moet je gebruik maken van je handen om op die manier de opnamen aan te zetten en te bepalen welke presets je activeert. Maar dan kun je natuurlijk niet gelijk spelen. Voor iedereen die daar problemen mee heeft, is er nu de iRig Stomp I/O. Het is een opnamedevice met veel mogelijkheden, waarbij je je voeten gebruikt om alles on the go aan te passen. Met name handig als je gitaar speelt.

iRig Stomp I/O laat je muziek opnemen met je voeten

De iRig Stomp I/O is een klein device die voorzien is van een aantal mogelijkheden. Je kunt er een kleine XLR-kabel op aansluiten, die je bijvoorbeeld verbindt met je gitaar of een microfoon en die voorzien 48v phantom power.

Verder is er een steroe line output, een MIDI in en out, de mogelijkheid om te verbinden naar je pc of Mac en naar je iPhone of iPad. Die laatste laadt dan ook op wanneer je verbinding maakt met de iRig Stomp I/O.

Het is met name de andere onderdelen aan de voorkant die interessant zijn. Zo zijn er vier metalen foot switches waar je op kunt staan om ze aan of uit te zetten en op die manier gebruik te maken van verschillende presets die je van te voren hebt ingesteld. Ook is er een pedaal die stevig is en waar je op kunt staan om op die manier bijvoorbeeld de opname te starten of juist stop te zetten.

iRig Stomp I/O
iRig Stomp I/O

Tot slot kun je op de Device bay je iPhone of iPad plaatsen en daar te kijken naar hoe de software jouw opnames pakt. Het is een zeer geinige gadget, die je hier voor zo’n 350 euro kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Neem muziek op via je voeten met de iRig Stomp I/O
Sluiten