Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 28 feb 2018

Deze verbluffende muziekvideo is geregisseerd door kunstmatige intelligentie

Het is anno 2018 vrij pittig om op te vallen als artiest. Muziekvideo’s schieten alle kanten op. Van de bekende rockbandjes in grauwe verlaten loodsen die hun nummer opvoeren, tot halve Hollywood-producties met torenhoge budgetten. Hoe zorg je dat je dan als muzikant nog je kop boven het maisveld uit kunt steken? 

Muziekvideo gebruikt doorbraken in kunstmatige intelligentie

Wellicht heeft Hardcore Anal Hydrogen daar het antwoord op. Ja, dat is echt de naam van de groep, en nee, daar kunnen we niks aan doen. Ze hebben voor hun nieuwe track een verbluffende videoclip uitgebracht. Ze hebben gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. En hoe. Door recente doorbraken in kunstmatige intelligentie in te zetten hebben ze beelden op bizarre wijze kunnen verwerken. Het resultaat is de onderstaande muziekvideo.

Soms nachtmerrie-materiaal, vaak spectaculair maar bovenal technisch indrukwekkend. De band heeft een flink aantal tools ingezet. Deep Dream is verantwoordelijk voor het visuele stijltje, Neural Style Transfer neemt artistieke stijlen van andere producties over, en een stukje software genaamd Optical Flow naait de stukjes op een natuurlijke wijze aan elkaar. Naadloos.

Een intrigerende manier van video’s maken dus. Daardoor is de achter-de-schermen video eigenlijk nog een stuk interessanter. Daarin legt Hardcore Anal Hydrogen uitgebreid uit hoe ze het eindresultaat voor elkaar hebben gekregen. Check ook de Fissacoin, een Nederlandse cryptocoin die muziekfestivals gaat redden. Kunstmatige intelligentie kan het einde van de mensheid betekenen, of ons juist redden. Het is maar net wie je het vraagt. De oprichter van Google X heeft recentelijk opmerkelijke voorspellingen gedaan.

Reageer op artikel:
Deze verbluffende muziekvideo is geregisseerd door kunstmatige intelligentie
Sluiten