Daniel Koster
Daniel Koster Tech 21 feb 2016

MWC 2016: LG imponeert de wereld met de modulaire LG G5

Het Mobile World Congres (MWC) is hét wereldwijde evenementen waar de mobiele innovators hun (nieuwe) producten op kunnen presenteren en laten zien. Op dit moment wordt dat congres afgetrapt met de presentatie van LG. Zij pakten deze kans aan om de LG G5 te onthullen. Deze smartphone is hét nieuwe vlaggenschip van LG die een verschil moet gaan maken. Ook presenteerde het bedrijf allerlei andere apparaten die vrienden van de G5 zijn. Gezamenlijk drukken zij een nadrukkelijke stempel op de smartphonemarkt. Wauw, wij zijn enthousiast!

De modulaire LG G5

Het evenement van LG gaat van slag en Juno Cho, de CEO van LG, komt lachend het podium oplopen. Wij snappen nu wel waarom. De LG G5 is namelijk een smartphone met een gedurfd ontwerp waar ook onze harten sneller van gaan kloppen. Dit komt vooral door het modulaire ontwerp. Je kunt bij de G5 namelijk de batterij verwijderen. Dit brengt allerlei voordelen teweeg. Ten eerste kun je een lege batterij eruit halen en een volle batterij er weer in doen. Zodoende kom je nooit meer zonder juice te zitten.

Voor ieder wat wils!

Het grootste voordeel van de G5 is echter dat-ie door zijn modulariteit kan inspelen op de wensen van de gebruiker. Dit doet LG door allerlei vrienden van de G5 te introduceren. Zo is er bijvoorbeeld de LG Cam Plus. Door de batterij uit de G5 te schuiven, de Cam Plus erop te klikken en ‘m weer in de telefoon te schuiven kun je je smartphone omtoveren tot een camera van DSLR-kwaliteit. De Plus is zo ontworpen dat je smartphone écht aanvoelt als een camera die je met één hand kunt bedienen. Inzoomen, focussen en meer is zodoende gemakkelijk uit te voeren! Een bijkomend voordeel van de Plus is dat-ie de 2800 mAh batterij omtovert tot een 4000 mAh batterij. Zo heb je zeker weten genoeg batterij voor een flinke fotoreeks! Ook is er de Hi-Fi Plus die in samenwerking met Bang & Olufsen is ontwikkeld. Dit apparaat kun je eveneens op je batterij klikken en deze laat je luisteren naar muziek, films en meer van de beste kwaliteit. De geluidskwaliteit wordt namelijk met dit apparaat flink verbeterd. Zodoende speelt de telefoon met de modulaire aspecten in op de fotograaf, audiofiel en zaken als de 360 graden camera en VR-bril op de content-enthousiast!

Er is wel één minpunt. Wanneer je de batterij uit de G5 schuit valt de telefoon even uit en moet-ie weer opnieuw opstarten. Als LG nou een kleine batterij had geïmplementeerd die ‘m even draaiend kon houden was-ie perfect modulair geweest. Dat is jammer en een kleine gemiste kans. Verbeterpuntje, laten we het daar op houden.

Specificaties van de G5

De G5 kent verder alle specificaties die je van een smartphone verlangt. De volledig-metalen behuizing ziet er stijlvol uit en kent een 5,3 inch-scherm met een HD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De telefoon bevat een Qualcomm Snapdragon 820 chip met een vier gigabyte RAM. De camera is een zestien megapixel apparaat die in 135 graden kan schieten. Waar je blikveld rond de 120 graden is, betekent dit dat je foto’s meer laten zien dan jij zelf kunt zien! Ook is er een tweede acht megapixel camera. Nice!

Een andere slimme tweak is het display dat altijd aanstaat. Zo kun je altijd de tijd checken. Dit kost daarnaast slecht 0,8 procent van je batterij per uur, dus zal niet je batterij leegtrekken. Ook kent-ie een micro SD slot, een usb-c-ingang, wederom een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van de telefoon en wordt-ie vliegensvlug opgeladen. Dit zijn allerlei innovaties die je van de smartphone verwacht en daarmee doet-ie gelukkig niet aan onze verwachting ten onder. Het tegendeel zelfs! De telefoon wordt trouwens in vier kleuren geleverd, zilver, goud, roze en titan. Wauw!

De LG Rolling Bot is awesome

LG houdt het niet bij de G5, de Cam Plus en de Hi-Fi Plus. Zo kun je zo meer lezen over de 360 cam en de VR headset van LG. Echter moeten we het eerst hebben over de andere gadget die LG op de kaart zet. We hebben het over de Rolling Bot. Dit apparaat lijkt een beetje op de Star Wars BB-8 droid. Je kunt ‘m via het internet altijd en overal via je G5 besturen. Doordat-ie een camera kent film je dingen terwijl je niet eens in hetzelfde land hoeft te zijn als het apparaat. Ook kent-ie speakers waardoor je ook nog eens met anderen kunt spreken via het hebbeding. WANT!

Andere vrienden van de G5, de LG 360 cam en de LG 360 VR headset

De LG G5 kent nog meer vrienden in de vorm van de LG 360 Cam en de LG 360 VR headset. Met de LG 360 Cam kun je zelf 360 graden beelden schieten. Waar dit toffe content tot stand laat brengen is dit dé manier om content te schieten van 2016 en de toekomst. Deze kun je vervolgens bekijken met de headset. Dit is een opvallend kleine bril waar je geen smartphone in hoeft te schuiven. Dit wordt namelijk op een eigen scherm getoond die in de bril zit verwerkt! De beelden worden door middel van een usb-c-kabel van je smartphone naar de bril toegestuurd. Awesome. Lees meer over de LG 360 VR en de LG 360 Cam.

Nog onduidelijkheid qua prijzen en levering

Het is nog onduidelijk wanneer alle apparaten naar Nederland komen en hoe duur ze worden. Wel kunnen we stellen dat we met enthousiasme uitkijken naar alle apparaten. Voordal de G5 is een trendsetter en iets waar we al langer behoefte aan hebben, maar nog niet perfect werkte. We zullen gauw weten of de G5 wél de modulaire smartphone is waar we al die tijd op hebben gewacht! Wij hopen van wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
MWC 2016: LG imponeert de wereld met de modulaire LG G5
Sluiten