Daniel Koster
Daniel Koster Tech 21 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

MWC 2016: Samsung presenteert waterdichte Galaxy S7 (Edge) met killer camera

Het Mobile World Congres (MWC) is de innovatieve speelplaats waar de mobiele innovators hun (nieuwe) apparaten tentoon stellen. Uiteraard zitten wij bovenop dit evenement voor je. Waar LG eerder op de dag de G5 presenteerde is het nu de beurt aan Samsung. Eindelijk krijgt de wereld te zien hoe de Galaxy S7 (Edge) eruit gaat zien en wat-ie kan!

Eindelijk: de Galaxy S7 (Edge)

Voor vele Android-gebruikers zijn de nieuwe vlaggenschepen van Samsung dé apparaten van het jaar. Wij begrijpen wel waarom, want Samsung komt met deze twee nieuwe telefoons wederom met smartphones van hoge kwaliteit die voortborduren op de Galaxy succesformule. Beide telefoons zijn wederom van glas en aluminium gemaakt. De S7 kent een 5,1 inch-scherm en de Edge een 5,5 inch-scherm. Het QHD (1440 bij 2560 pixels) AMOLED-scherm belooft een haarscherp beeld. De telefoon is daarnaast zo verpakt dat-ie stof- en waterdicht is. Je kunt ‘m dus zonder zorgen gebruiken in de regen of zelfs mee onder de douche nemen. Awesome! Zelf zijn we ook zeer te spreken omtrent hoe het apparaat in de hand ligt. De telefoon ligt fijner in de hand dan de voorgangers. Een echte vooruitgang!

De camera van de Galaxy S7’s is wederom een paradepaardje

Ook de camera mochten we uitproberen en deze beviel ons wederom goed. Dat is volgens Samsung te wijten aan de dual pixel sensor. Dit is een technologie waardoor de autofocus op alle pixels wordt losgelaten. Hierdoor kunnen de nieuwe smartphones van Samsung in het algemeen heldere foto’s schieten. Dit komt in situaties van weinig licht nog beter tot zijn recht waardoor je foto’s helder blijven. Hieronder zie je rechts hoe de iPhone 5s (oké, wel een groot verschil) het aflegde tegen de camera van de S7. Oordeel zelf maar wat je van het verschil vindt!

Verbeterde prestaties

Het gaat natuurlijk niet enkel om de camera en het uiterlijk van de telefoon, maar ook om de prestaties die de S7 (Edge) levert. Door de hardware van het apparaat te verbeteren is de S7 op alle vlakken een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Zo kent-ie respectievelijk een 3000 mAh- en een 3600 mAh batterij. Deze batterijen worden wederom draadloos opgeladen. Ook is de bekende quick charging technologie weer van de partij. Door innovaties werkt dit laden nóg sneller. Hierdoor laad je je telefoon zo’n zestig procent sneller op dan je de S6 oplaadde. Nice.

Met een vier gigabyte RAM en een Samsung Exynos 8 processor is de telefoon ook nog eens stukken sneller. De CPU zou vijftig procent sneller zijn en de GPU 77 procent sneller dan bij de S6. Zodoende hapert de telefoon niet en is-ie ideaal om te gebruiken voor gamers. Nog een pluspunt waar het hart van velen sneller van gaat kloppen: de SD kaart is weer terug! Je kunt daardoor je telefoongeheugen met maximaal tweehonderd gigabyte uitbreiden. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om je opslagruimte.

Vanaf 11 maart te koop

Beide toestellen zullen vanaf 11 maart 2016 beschikbaar zijn. De Galaxy S7 gaat 699 euro kosten en de Galaxy S7 Edge 799 euro.

Ook Samsung duikt de 360-graden-content met de Gear 360

Als kers op de taart presenteerde Samsung ook nog de Gear 360. Hiervoor kwam zelfs Mark Zuckerberg opdraven om te vertellen hoe awesome de nieuwe 360-graden-camera van Samsung is. De eze actiecamera maakt gebruik van twee fisheye lenzen die beide vijftien megapixel camera’s kennen. Hierdoor kun je hoge resolutie (3840 bij 1920 pixels) 360-graden-video schieten. Je kunt er ook voor kiezen om enkel één camera te gebruiken en zodoende 180-graden-beeld te kieken. Het gave aan de Gear 360 is dat je ‘m met Bluetooth via je smartphone kunt aansturen. Je kunt in real time zien wat voor beelden je schiet en of alles er dus tof uitziet. Daarnaast kun je de beelden meteen delen via sociale media. De Gear 360 is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar en zal een goede vierhonderd euro gaan kosten. Onderstaande foto via AndroidPlanet, waar je ook meer kunt lezen over de Gear 360.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
MWC 2016: Samsung presenteert waterdichte Galaxy S7 (Edge) met killer camera
Sluiten