Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 feb 2019

MWC 2019: alles wat we kunnen verwachten

Het zal je zonder twijfel niet ontgaan zijn: het Mobile World Congress 2019 staat voor de deur. Alle grote Android producenten zullen aanwezig zijn op de beurs om het nieuwste van het nieuwste rondom smartphones te tonen. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van MWC 2019? We zetten het voor je op een rij!

Samsung

Dat Samsung met de Galaxy S10 serie te zien is tijdens MWC 2019 zal weinig mensen verbazen. Een aantal dagen voor de grote smartphone beurs wordt de nieuwe vlaggenschip serie onthult, maar dat betekent niet dat de producent afwezig is. Zo kunnen we aan de slag met alle drie de varianten van de Galaxy S10 en zien we, zonder twijfel, de opvouwbare Galaxy F ook op de beurs verschijnen. Daarnaast hebben we lucht gekregen van Samsungs nieuwe EarBuds en verwachten we eerlijk gezegd deze ook op de beurs tegen te komen.

Samsung Galaxy S10e blue

Echter verwachten we ook een vierde variant van de S10 serie, maar of deze op de beurs te zien weten we niet. Wel hebben we ergens een idee dat Samsung nog met een verrassing komt tijdens MWC 2019. Maar we zullen toch echt tot de beurs moeten wachten om te weten of dit ook daadwerkelijk zo is.

Huawei

Doordat een persbericht van Huawei Polen de releasedatum van het nieuwe P30 vlaggenschip bekend maakte, hoeven we geen rekening te houden met het toestel op MWC 2019. De Hauwei P30 en P30 Pro zullen 28 maart het daglicht gaan zien, als we het persbericht mogen geloven. Het zou wel compleet in lijn liggen met de onthullingsdatum van de P20 en P20 Pro van vorig jaar. Toch hoeven we niet bang te zijn dat de producent niets te tonen heeft op MWC 2019.

Opvouwbare 5G smartphone Huawei

Huawei maakt er geen groot geheim van dat het bezig is met de productie van een opvouwbare smartphone, net als Xiaomi en Samsung. Gelukkig voor ons is de producent ook zeker niet bescheiden over het feit dat het toestel te zien gaat zijn op MWC 2019. Op een uitnodiging voor de beurs, genaamd Connecting The Future, is te zien dat we te maken gaan krijgen met de smartphone. Mocht je die clue niet begrepen hebben, komt het bedrijf ook nog eens met een verduidelijkende tweet. Zo moeten we rekening gaan houden met ‘s-werelds eerste opvouwbare 5G smartphone. En dat is toch al reden genoeg om Huawei in de gaten te houden in Barcelona.

OnePlus

OnePlus weet al jaren succes te behalen, maar de komst van de OnePlus 6T wist hier toch wel echt het hoogtepunt van te worden. Het ijzersterke toestel deed het ontzettend goed en de ogen zijn dan ook zeker gericht op producent OnePlus tijdens MWC 2019. Zo kunnen we, door middel van verschillende uitnodigingen, met zekerheid zeggen dat het 5G toestel op de beurs aanwezig is. Sterker nog: bezoekers kunnen met een prototype aan de slag.

OnePlus 6T kopen redenen uitgelicht

Daarnaast is de grote vraag wat er nog meer gaat gebeuren. Naast verschillende openbare activiteiten rondom het 5G toestel, komt OnePlus ook met een “behind closed doors” evenement. Wat daar precies getoond gaat worden is op dit moment nog niet bekend. Op de redactie gaan de geluiden richting de OnePlus 7, of wordt er zelfs een opvouwbaar toestel van de producent verwacht. Wat het gaat worden weten we uiteraard pas als de beurs voorbij is.

LG

LG is zonder enige twijfel het minst subtiel over de line-up van MWC 2019. Sterker nog: we weten al exact welk toestel we kunnen verwachten, wat voor features deze meedraagt en hoe het toestel eruit ziet. Dat laatste heeft niets te maken met LG zelf, maar met een leak waardoor de persfoto’s van het toestel gelekt zijn. We weten dus dat de LG G8 ThinQ, het nieuwe vlaggenschip van de producent, te zien is op de beurs.

LG G8 ThinQ persbeelden MWC 2019

Uiteraard zijn er ook geruchten te horen rondom de aanwezigheid van LG op de beurs. Zo zijn er geluiden dat ook de V50 wordt aangekondigd tijdens MWC 2019, al lijkt ons dat stiekem wel een beetje sterk. De producent lanceerde een paar maanden geleden nog de V40, wat ervoor zorgt dat de aankondiging van een opvolger nihil lijkt. Echter zijn we in het verleden genoeg verrast op de beurs, dus alle mogelijkheden openhouden is het minste wat we kunnen doen.

Sony

We kunnen best wel stellen dat de smartphones van Sony de laatste jaren weinig succes hebben behaald. Maar met de Sony Xperia XZ4 op MWC 2019, lijkt hier verandering in te komen. De geruchten lijken te melden dat dit toestel een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de XZ3. Zo beschikt het nieuwe vlaggenschip, volgens geruchten, over een 6.5-inch display met een unieke 21:9 aspect ratio en een tripel-camerasysteem. Deze zal dan volgens de verwachting ook gepaard gaat met een wat compacter model van het toestel.

Sony Xperia XZ4

Daarnaast valt er ook wat te verwachten van Sony op mid-range gebied. De producent zou zomaar eens met de XA3 komen, welke ondersteund gaat worden door een Snapdragon 660 chipset. Waar de XZ4 mogelijk met een unieke 21:9 aspect ratio gaat verschijnen, geldt dat ook voor dit mid-range toestel. Een gigantische schermrand aan de bovenkant van het toestel lijkt, op uitgelekte renders, gepaard te gaan met extreem dunne schermranden aan de zijkanten en onderkant van de XA3. Of dit ook echt zo is zullen we op de beurs gaan zien.

Microsoft

Microsoft is normaal gesproken niet heel erg aanwezig op de beursvloer, maar daar gaat tijdens MWC 2019 verandering in komen. De producent heeft uitnodigingen verstuurd naar de pers voor een groot evenement. En dat evenement zou zomaar eens over de HoloLens 2 kunnen gaan, wat de nieuwe virtual reality headset van de producent gaat worden. Uiteraard hebben we te maken met een verwachting en geruchten, maar gezien het feit dat de eerste variant in 2015 op de markt verscheen is het helemaal niet zo’n gek idee.

Daarnaast kunnen we de verwachtingen rondom een Surface Phone de prullenbak induwen. Microsoft is zonder twijfel met het toestel, maar de verwachting is dat de producent deze pas aan het einde van het jaar aan gaat kondigen. Doen ze dat wel tijdens de beurs, dan zullen onze monden met en gepaste portie verbazing openvallen.

Ook op MWC 2019

Bovenstaande is opgebouwd uit een verzameling van grote aankondigingen en veel besproken geruchten. Uiteraard zal dit niet het enige zijn wat op de beursvloer te vinden is. Onderstaande producenten, en producten, zullen zonder twijfel ook hun opwachting maken op MWC 2019.

Nokia

De geruchten rondom een Nokia smartphone met een indrukwekkend zevendelig-camerasysteem, gaan al tijden rond. De kans dat Nokia deze tijdens MWC 2019 gaat tonen, is pittig groot. Het herboren Nokia lijkt de pijlen te richten op de high-end smartphonemarkt in 2019.

Motorla

Motorla heeft misschien net de Moto G7 line-up bekend gemaakt, maar heeft nog meer te bieden. Althans, als de geruchten waar blijken te zijn. De RAZR familie zou namelijk zomaar eens voorzien kunnen worden van een nieuw lid, in de vorm van een opvouwbare variant. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan is de kans best groot dat we deze tijdens de beurs kunnen bewonderen.

Xiaomi

Xiaomi heeft op 24 februari een evenement gepland staan waarvan nog niet helemaal duidelijk is wat er nu precies gaat gebeuren. Geluiden op het internet lijken overigens wel te nijgen naar een 5G variant van de Mi Mix 3.

Oppo

Geruchten rondom Oppo melden dat de producent bezig is met een opvouwbare smartphone. Daarnaast is er kort geleden informatie naar buiten gekomen over een smartphone met 10x optische zoom. Of deze te zien zullen zijn op de beurs is niet bekend, maar de kans op een verschijning is aanwezig.

Xiaomi mi Mix 3
De Xiaomi Mi Mix 3

Het Mobile World Congress wordt vanaf 24 februari 2019 georganiseerd in Barcelona.

Reageer op artikel:
MWC 2019: alles wat we kunnen verwachten
Sluiten