Jelle van Es
Jelle van Es Smartphones 12 feb 2020

MWC 2020 definitief afgelast door coronavirus

Nadat de afgelopen week de ene na de andere partij zich al terugtrok als deelnemer aan de Mobile World Congress 2020, is de kogel nu definitief door de kerk: door het uitbraak van het coronavirus gaat de MWC 2020 definitief niet door.

De organisator van de show, de GSM Association, heeft in een statement laten weten dat het doek voor de beurs definitief is gevallen. Oorspronkelijk zou de MWC 2020 plaatsvinden van 24 tot en met 27 februari in Barcelona.

MWC 2020 gaat definitief niet door door de angst voor het coronavirus

Volgens de GSMA heeft de uitbraak van het coronavirus er voor gezorgd dat de MWC 2020 wordt geschrapt. Vele partijen zijn namelijk bang dat mensen die het virus op hebben gelopen, maar daar nog geen weet van hebben, het tijdens de beurs zouden kunnen verspreiden. De voorgaande jaren wist de beurs meer dan honderdduizend bezoekers over de vloer te krijgen. Dat zou dus de potentie hebben van een grote uitbraak in Europa. Inmiddels zijn wereldwijd meer dan 40.000 mensen geïnfecteerd met het virus, hoewel het overgrote merendeel van de slachtoffers in China bevindt en er al vele maatregelen aldaar zijn genomen.

MWC 2020
De banners van de MWC 2020 gaan er weer vanaf

Wat ons betreft is dit de enige juiste beslissing die de MWC 2020-organisator kon maken. Naast het feit dat je niet wilt dat deelnemers zich bloot stellen aan de gevaren van de beurs en het virus, was er door het afzeggen van de verschillende partijen ook steeds minder te doen. Dan loop je straks over een beurs rond, waar de belangrijkste partijen afwezig zijn.

Het schrappen van de MWC 2020 heeft overigens ook diverse financiële gevolgen voor de stad. De beurs wordt jaarlijks gehouden en brengt bijna 500 miljoen euro aan omzet binnen en creëert zo’n 14.000 part-time banen. Die mensen kunnen nu allemaal een week of meer vakantie nemen. Of er voorafgaand aan het evenement nog diverse aankondigingen gedaan gaan worden, dat is nog niet bekend. Er waren verschillende partijen die het evenement wilde gebruiken om nieuwe apparaten te lanceren. Lees hier ons nieuwsoverzicht van de beurs met de verschillende partijen die één voor één afzegden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MWC 2020 definitief afgelast door coronavirus
Sluiten