Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 feb 2020

MWC 2020: ook Intel en Vivo trekken zich terug wegens coronavirus

Intel, Vivo en NTT Docomo trekken zich terug van het Mobile World Congress 2020. Dat maken de bedrijven vandaag bekend. Ook TCL past de planning voor de beurs aan en schrapt zijn persconferentie.

Vorige week en begin deze week werd al bekend dat meerdere bedrijven zich terugtrekken van de grote technologie-beurs. Zo hebben LG, Sony, Nvidia en Amazon zich onder andere al teruggetrokken. En daar blijft het overduidelijk niet bij.

Intel en Vivo trekken zich terug

Een woordvoerder van Intel heeft tegenover Venturebeat laten weten dat het de veiligheid van medewerkers en partners wil beschermen, waardoor het bedrijf dus niet aanwezig zal zijn op het Mobile World Congress 2020. Dat heeft uiteraard te maken met het coronavirus waardoor een aantal bedrijven, zoals LG en Sony, eerder ook al hun afwezigheid aankondigde.

Vivo heeft een zelfde soort statement naar buiten gebracht en laat weten hun planning te wijzigen. De verwachting was dat het bedrijf het nieuwe Apex 2020 concept zou tonen op MWC 2020, maar dat zal het bedrijf nu op een ander moment gaan doen.

Japanse provider NTT Domoco zegt volgens Reuters ook niet aanwezig te zijn wegens de veiligheid van klanten, partners en medewerkers.

Sony MWC 2020
Ook Sony is niet aanwezig dit jaar (Afbeelding: EPA)

TCL heeft, opvallend genoeg, alleen hun persconferentie afgezegd. Het bedrijf laat in een statement weten dat dit geen verdere gevolgen heeft voor de overige activiteiten op het Mobile World Congress.

Mobile World Congress 2020 gaat alsnog door

Gister heeft GSMA, de organisator van het Mobile World Congress, al laten weten dat de beurs op dit moment gewoon nog door zal gaan. Uiteraard zal er wel wat te merken zijn van de gehele situatie, want er zijn wel degelijk maatregelen genomen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Er zijn op MWC 2020 meerdere hygiene- en desinfectiemogelijkheden te vinden, en de temperatuur wordt sterk in de gaten gehouden. Daarbij heeft GSMA ook laten weten dat reizigers die afkomstig zijn van de Chinese provincie Hubei niet welkom zijn op de beurs. Dat is de plek waar het virus is uitgebroken.

Daarbij moeten alle bezoekers aan het Mobile World Congress kunnen bewijzen dat ze minimaal 14 dagen voor het evenement niet in China zijn geweest. Is dat wel het geval, dan wordt toegang geweigerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MWC 2020: ook Intel en Vivo trekken zich terug wegens coronavirus
Sluiten