Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 feb 2018

Knokken met paarden in My Little Pony-achtige game Them’s Fightin’ Herds

Als jij helemaal gek bent van My Little Pony en houdt van eenhoorns en schattige andere beesten, dan is de game Them’s Fightin’ Herds wellicht iets voor jou. Het is een game die duidelijk gebaseerd is op My Little Pony en binnenkort al uitkomt.

Them’s Fightin’ Herds verschijnt volgende week al

Want vanaf 22 februari kun je al aan de slag met Them’s Fightin’ Herds, een game die alleen op de pc verschijnt. Nu zul je denken, wat moeten we nou met een game waarin paarden en schapen elkaar afmaken? Nou, de game is een resultaat van een succesvolle IndieGoGo-campagne, waar consumenten bijna zo’n 500.000 euro neerlegden om de game werkelijkheid te maken. Met andere woorden, er is dus gewoon vraag naar. Om alvast een idee te krijgen van wat je te wachten staat, kun je de onderstaande trailer bekijken.

De game begint overigens wel redelijk beperkt. Wanneer Them’s Fightin’ Herds uitkomt, zijn er namelijk maar zes personages beschikbaar. De ontwikkelaar belooft dat de game daarna snel nieuwe personages krijgt, maar daar moet je dus even op wachten. Wel heeft elk personage een unieke vechtstijl en verschillende speciale aanvallen om het je tegenstander goed lastig te maken.

Them’s Fightin’ Herds

Tijdens de ontwikkeling ging het overigens niet van een leien dakje. Hasbro, de eigenaar van de My Little Pony-franchise voorkwam dat de game in eerste instantie MLP: Fighting is Magic zou gaan heten. MLP staat daarbij voor My Little Pony. Gelukkig kreeg het team wel hulp van Lauren Faust. Zij is de baas van het artteam van My Little Pony: Friendship is Magic en besloot nieuwe personages te maken die buiten de rechten van My Little Pony zouden vallen. Zodoende is Them’s Fightin’ Herds geen My Little Pony, maar tegelijkertijd ook wel. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Knokken met paarden in My Little Pony-achtige game Them’s Fightin’ Herds
Sluiten