Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 dec 2018

Deze kleine wearable zou je kunnen helpen om huidkanker te voorkomen

Van de zomer was het heerlijk warm en waarschijnlijk heb je behoorlijk wat uurtjes in de zon doorgebracht. En hoewel dat natuurlijk heerlijk is, moet je wel oppassen. De zon heeft een lekkere warme kant, maar kan ook schadelijk zijn voor je huid en naast rimpels veroorzaken zou het zelfs de kans op huidkanker kunnen vergroten. Dat wil je natuurlijk voorkomen en om in de gaten te houden of je dagelijkse portie zon wat teveel begint te worden is de kleinste wearable ter wereld (volgens de makers) ontwikkeld. We hebben het over My Skin Track UV.

UVA en UVB stralen

Zoals gezegd is het een kleine wearable, die je makkelijk overal met je mee kunt nemen en natuurlijk vooral als je naar buiten gaat. Het apparaatje meet via LED-technologie aan hoeveel UVB en UVA straling je al bent blootgesteld en vervolgens wordt deze informatie via NFC naar de bijbehorende app overgebracht op je smartphone. Een intelligent algoritme, dat is gebaseerd op 25 wetenschappelijk publicaties over het onderwerp, gaat vervolgens met de gegevens aan de slag en waarschuwt je als je moet oppassen.

My Skin Track UV wearable zon

Waarschuwing luchtvervuiling en pollen

Naast het in de gaten houden van zonnestralen, doet de My Skin Track UV nog meer voor je. Hij meet namelijk ook de vervuiling en zelfs de pollen in de lucht. Ook deze informatie kun je via de app bekijken en als je allergisch bent voor pollen is dat natuurlijk een briljante manier om te kijken of je wel goed zit op je terrasje in de zomer. Het is in ieder geval fijner dan te wachten totdat je gaat niezen en je ogen rood worden. Je krijgt meteen ook persoonlijk advies om bijvoorbeeld je huid beter te beschermen met crèmes, die je ook meteen kunt bestellen.

My Skin Track UV wearable

Opladen niet nodig

Handig aan het apparaatje is dat hij werkt zonder batterijen en je dus niet hoeft na te denken over opladen. Ook is hij bestand tegen water en is hij speciaal gemaakt om discreet te zijn. Je kunt hem makkelijk vast zetten aan bijvoorbeeld je petje of je shirt en je vriendin zou het ding zelfs als hangertje aan een ketting kunnen dragen.

Bestellen via Apple

Op het moment wordt de wearable alleen nog via Apple verkocht voor 53 euro, maar op de Nederlandse site is hij helaas (nog?) niet te vinden. In dit artikel leggen we je wel uit hoe je producten uit Amerika kunt bestellen, die normaal gesproken niet naar nederland worden verzonden. Dus als je het ding echt wilt, is het mogelijk om hem te bemachtigen. Ook via de La Roche-Posay website kun je My Skin Track UV binnenkort bestellen, maar ook zij versturen niks naar Nederland.

Gevaren van de zon

Iets anders dat je confronteert met de gevaren van de zon is de app Sunface. De  app laat je precies zien wat langdurige blootstelling aan de zon met je huid doet met een griezelig toekomstbeeld en adviseert royaal te zijn met je zonnebrandcrème. Ook staat er meer informatie in over het verband tussen huidkanker en de zon. Je moet je echter wel realiseren dat niet alleen de zon voor huidkanker kan zorgen, maar het zou wel de belangrijkste oorzaak zijn.

La Roche-Posay

Reageer op artikel:
Deze kleine wearable zou je kunnen helpen om huidkanker te voorkomen
Sluiten