Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Home 5 mei 2018

Het Scandinavische Mylla House is een architectonisch hoogstandje dat met je mee verjaard

Als je in de stad woont dan zijn huizen vaak zo gebouwd dat ze praktisch zijn en optimaal gebruik maken van de kostbare grond. Het zogenaamde ‘Mylla House’ is ook gemaakt zodat hij goed bij zijn omgeving past, maar zelfs goed bij zijn bewoner. Dit huis heeft namelijk een hele unieke feature; hij wordt net als zijn bewoner door de jaren heen steeds grijzer ;-).

Het Mylla House is a-ma-zing

Het Mylla House is geen huis dat je in de stad zal tegenkomen. Dit huis is ontworpen zodat hij perfect opgaat in de natuurlijke en weelderige omgeving. Het materiaal waarvan hij is gemaakt is onbehandeld hardhout van een dennenboom.

De planken van de dennenboom worden door de jaren heen als reactie op het weer langzaam grijs. Het huis dat te vinden is buiten Oslo krijgt verschillend weer te verduren. Zo kunnende winters extreem koud zijn en de zomers lekker zonnig.

De sneeuw is een van de redenen dat het huis is gebouwd met een schuin dak. Als er meters sneeuw valt en dit op het dak blijft liggen is dit erg zwaar voor een dak. Ook kan dit voor lekkage zorgen. Het aflopende design zorgt er voor dat het smeltwater goed kan weglopen.

Een nachtje logeren?

Het innovatieve huis is zo geplaatst dat iedere kamer in het huis een ander bijzonder uitzicht heeft. Zo heeft de woonkamer weids uitzicht op het Mylla meer.

De architectuur, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het huis, ademt het Scandinavisch design. Het is een minimalistisch bouwwerk van slechts 84 vierkante meter. Zou je hier wel eens een nachtje willen doorbrengen? Dan moet je misschien even bevriend worden met de geoloog waarvoor het huis is ontworpen. We kunnen je helaas niet mededelen dat deze parel op Airbnb staat.

Mylla house

Oke, dit huis bewonen is wellicht niet haalbaar. Maar je kunt wel voor slechts 22.000 euro een heel strak uitvouwbaar (!) huis kopen. Lees er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het Scandinavische Mylla House is een architectonisch hoogstandje dat met je mee verjaard
Sluiten