Ilona Braam
Ilona Braam Home 4 dec 2017

Met deze gadget weet je opeens alles over wijn

Iedereen heeft wel van die vrienden, waarvan het lijkt alsof ze een hele opleiding hebben gevolgd over wijn en dit niet onder stoelen of banken willen steken. Jij weet er natuurlijk weer niets over en staat vaak met een bek vol tanden. Dat is verleden tijd met de MyOeno wijnscanner. Stop hem stiekem in je glas, en de bijbehorende app vertelt je meteen van alles over je drankje.

App vertelt je van alles over je wijn

De briljante wijnscanner is gebaseerd op zowel zichtbare als bijna-zichtbare spectrum-analyse. Hierbij zendt het apparaat specifieke golflengtes uit, waarbij wordt gekeken naar hoe goed elke golflengte door de wijn wordt geabsorbeerd. Afhankelijk hiervan kan het apparaat je dingen vertellen over onder andere de kracht van de wijn, de aanwezige tannines en de zuurheidsgraad. Verder kun je in de app hier je eigen tags aan toevoegen, zodat je kunt bijhouden welke combinaties van eigenschappen je bijvoorbeeld lekker of juist smerig vindt.

MyOeno wijnscanner

Deze wijnscanner vernietigt je wijn niet

Op het moment bestaan er natuurlijk al apparaten, welke hetzelfde kunnen bewerkstelligen. Deze zijn echter vaak redelijk duur, en worden meestal alleen in laboratoria gebruikt en nog belangrijker: vernietigen de wijn die wordt getest. Met MyOeno heb je hier allemaal geen last van. De scanner maakt geen gebruik van allerlei chemicaliën, waardoor de wijn precies hetzelfde blijft smaken en je hem gewoon lekker nog kunt opdrinken.

MyOeno wijnscanner

Op tijd bestellen voor kerst

Om je wijnkennis in een handomdraai stappen vooruit te helpen kun je MyOeno bestellen via Kickstarter. Je krijgt meteen te horen dat de wijnscanner het perfecte kerstcadeau is. Voor 79 euro kun je hem bestellen en inderdaad staat er dat je hem nog deze maand zult ontvangen. Waarschijnlijk dus precies op tijd voor kerst.

Een andere handig gadget voor je wijn is de Kelvin K2. Dit is een soort riem, welke je om je wijnfles vastzet en je wijn precies op de juiste temperatuur houdt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Met deze gadget weet je opeens alles over wijn
Sluiten