Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 nov 2019

Mysterieus personage in Red Dead Redemption 2 eindelijk ‘gevonden’

In Red Dead Redemption 2 kom je vele verschillende personages tegen in het verhaal en de beschikbare zijmissies. Er zijn echter ook een aantal mysteriën waar gamers na een jaar nog geen antwoord op hebben.

Eén van de grote vraagtekens rondom Red Dead Redemption 2 draait om het personage Princess Isabeau Katharina Zinsmeister, die al vele jaren vermist wordt en nergens in de game is te vinden. Maar dankzij de pc-versie van de game is nu duidelijk geworden dat ze er daadwerkelijk in zit.

Vermist personage duikt op in Red Dead Redemption 2

In de game vind je een wanted poster waarop de princes staat afgebeeld. Ze is al meer dan vijftien jaar vermist, maar als je haar veilig kan terugbrengen, dan krijg je daar 100 dollar voor. Daarnaast wordt ze ook door andere personages in de game soms genoemd, maar je komt haar eigenlijk nooit tegen.

Red Dead Redemption 2
De vermiste princes op een poster (Bron: Rockstar Games)

Nu de game op de pc is, hebben spelers in de files lopen zoeken en is het via een mod mogelijk om in elk beschikbaar personage te veranderen en daarmee los te gaan. Eén van de personages in de gamefiles wordt beschreven als Ik kom zo!, wat zou duiden op Isabeau Katharina Zinsmeister. En wanneer je daar in verandert, dan lijk je daadwerkelijk op de vrouw die op de poster staat afgebeeld. De Youtuber MrBossFTW heeft dat gedaan en laat ons zien dat de princes daadwerkelijk in Red Dead Redemption 2 zit.

De grote vraag is nu wel of je ergens in de game haar ook kan vinden. Het ligt meer voor de hand dat de dame in kwestie tijdens de ontwikkeling van de game in Red Dead Redemption 2 zat, maar dat ze op een gegeven moment is verwijderd en de verwijzingen en files naar haar niet volledig zijn verwijderd. Ze is dus gevonden, maar tegelijkertijd ook weer niet helemaal. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Mysterieus personage in Red Dead Redemption 2 eindelijk ‘gevonden’
Sluiten