Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 december 2018

Foto OnePlus CEO met mysterieus prototype duikt op: OnePlus 7?

De OnePlus 6T is nog maar net uit, laat staan de OnePlus 6T McLaren Edition. Dat is een speciale variant van het toestel, met meer werkgeheugen, een snellere lader en een nieuw kleurtje. Daarover lees je hier meer. Het lijkt er echter nu op dat we ons eerste voorproefje op de OnePlus 7 hebben gekregen.

OnePlus 7 prototype?

2019 nadert rap, en daarmee ook de volgende OnePlus. Dan hebben we het natuurlijk over de OnePlus 7. Daarnaast heeft de Chinese fabrikant ook al plannen bevestigd voor een tweede lijn aan toestellen, die allemaal het 5G-netwerk ondersteunen. Daarin wil de techgigant een koploper zijn, vooral in Europa.

Nu hebben we een opvallende leak te pakken. We zien vaak vermeende prototypes van onaangekondigde smartphones voorbij komen. Dan is het erg lastig om te beoordelen hoe geloofwaardig die beelden zijn. Het had net zo goed een creatieve mockup van een handige designer kunnen zijn, immers.

OnePlus 7 prototype

Dat is in dit geval wel anders. Er is namelijk een foto opgedoken die duidelijk tijdens een vergadering in het hoofdkantoor van OnePlus is genomen. We zien zelfs Pete Lau zitten, de CEO van de smartphonefabrikant. Dit gaat dus niet om een handig stukje Photoshop.

Drastisch verschil

De aanwezige werknemers kijken naar verschillende overeenkomende prototypes. We zien een rode, witte en een blauwe versie. Het toestel is nog steeds in de ontwerpfase, dus de kans is aanwezig dat het uiteindelijke product er compleet anders uitziet. Toch is het een fascinerend kijkje in de keuken, een van de opties die OnePlus klaarblijkelijk aan het overwegen is.

OnePlus 7 prototype

Het getoonde design verschilt in ieder geval drastisch van wat we van OnePlus gewend zijn. Normaliter hebben OnePlus smartphones een vrij subtiel cameradesign, maar dat kunnen we niet zeggen van dit model. De getoonde OnePlus 7 (?) heeft een Motorola-achtige cameramodule met verschillende sensoren. Of gaat het hier toch om de 5G smartphone?

Recente hints van het bedrijf zelf wijzen op een lancering in mei 2019 voor een 5G smartphone. Op zijn vroegst. Hetzelfde geldt voor de OnePlus 7. In die vijf maanden kan nog een hoop veranderen.

Ishan Agarwal

Reageer op artikel:
Foto OnePlus CEO met mysterieus prototype duikt op: OnePlus 7?
Sluiten