Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 mei 2018

‘Na Black Ops 4 krijgen we Call of Duty Modern Warfare 4’

Afgelopen week werd Call of Duty Black Ops 4 aangekondigd. In Los Angeles waren we daarbij en konden we vervolgens aan de slag met de multiplayer, die ouderwets goed voelde. Een hands-on daarvan kun je hier teruglezen. Call of Duty Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober en daarna komt er waarschijnlijk nog heel wat dlc die je nieuwe avonturen moet geven, om uiteindelijk weer uit te kijken naar de volgende Call of Duty. Dit zal waarschijnlijk Call of Duty Modern Warfare 4 gaan worden.

Call of Duty Modern Warfare 4

Het gerucht van Call of Duty Modern Warfare 4 is afkomstig van Call of Duty-site Charlie Intel. Call of Duty Modern Warfare 4 zou een ‘traditionele’ Call of Duty zijn met een singleplayerverhaal, een multiplayermodus en een zombiemodus. Ook zou er gekeken worden naar de mogelijkheid om een Battle Royale-modus te implementeren. Call of Duty Black Ops 4, die vorige week is onthuld, heeft sowieso zo’n modus, maar slaat de traditionele singleplayermodus juist over. Ook legt die game meer nadruk op de zombiemodus.

Call of Duty Infinite Warfare Gesture Warfare
Call of Duty Infinite Warfare

Het zou logisch zijn dat Call of Duty Modern Warfare 4 wordt. De game wordt gemaakt door Infinity Ward, die de vorige games ook gemaakt heeft. Na Call of Duty Modern Warfare 3 was de studio minder succesvol met Ghosts en Infinite Warfare, dus het zou verstandig zijn om weer terug naar de basis te gaan.

Naast de terugkeer naar die basis, zouden ook een aantal voormalige ontwikkelaars zijn teruggekeerd. Na de release van Modern Warfare 2 was er onenigheid tussen de werknemers en uitgever Activison, waarna veel mensen weggingen om Respawn Entertainment op te richten, die je weer van Titanfall kent. Die studio is onlangs opgekocht door uitgever Electronic Arts en dat zou een reden zijn voor werknemers om weer terug te keren op het oude nest. Hopelijk komt dat de kwaliteit van het nieuwe project ten goede en herleven de oude tijden van Modern Warfare 1 en 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Na Black Ops 4 krijgen we Call of Duty Modern Warfare 4’
Sluiten