Na de i3 presenteert BMW de plug-in hybride sportwagen i8

Ruim twee maanden geleden presenteerde BMW hun vol elektrische auto, de i3. Een mooie eerste stap, alleen ziet-ie er niet uit. Ok, dat klinkt wel erg negatief, maar je zult er niet mee shinen op de weg. We zijn mooie strakke bakken van BMW gewend dus zijn we blij dat BMW tijdens de IAA eindelijk de i8 officieel heeft gepresenteerd. Geen vol elektrische auto, maar wel een plug-in hybride sportwagen. Een beauty, vinden wij.

De i8 haalt een topsnelheid van 250 kilometer per uur en gaat van nul naar honderd in 4,4 seconden. Deze snelheden haalt-ie dankzij een combinatie tussen een elektromotor die zo’n 131pk levert en een nieuw ontwikkelde 1,5-liter TwinPower driecilinder turbomotor die zo’n 231pk levert. En dankzij alle lichtgewicht materialen weegt-ie maar 1490 kilogram. De afstand die vol elektrisch kan worden afgelegd is 35 kilometer, maar in combi met een volle tank haal je Parijs. Wanneer je volledig elektrisch rijdt haal je overigens maar een topsnelheid van 120 kilometer per uur.

Opladen van de accu kan thuis op het elektriciteitsnet met een doorsneestekker (tot 3 uur laadtijd) of met de speciale BMW i Wallbox (tot 2 uur laadtijd). Volgens BMW is het gemiddelde verbruik ongekend laag. Een verbruik van 2,5 liter per honderd kilometer en een CO2-uitstoot van 59 g/km is haalbaar. Maar dit zal je in de stad nooit halen.

 
Het design ziet er (natuurlijk) strak uit. Grote 20-inch wielen onder een zwart/grijze body die is voorzien van lichtblauwe tinten. Daarnaast zijn de ramen voorzien van zogenoemd chemisch gehard glas dat we kennen van smartphones. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal en heb je een serie actie veiligheidssystemen tot je beschikking. De i8 werkt net zoals de i3 ook samen met de BMW i Remote-app zodat je op een smartphone het laadproces kunt checken, maar ook de verwarming of airconditioning kunt activeren. Heb je interesse in deze sportwagen? Dan moet je wel een mooi bedrag op je spaarrekening hebben staan. De verwachting is dat-ie in het eerste half jaar van 2014 voor 110.000 euro bij de dealer staat.

Reageer op artikel:
Na de i3 presenteert BMW de plug-in hybride sportwagen i8
Sluiten