Rood als een kreeft op het strand? Connected Bikini zegt wanneer je moet smeren

Tegenwoordig wordt bijna elk product slim gemaakt. Daar hebben we helemaal niks op tegen, zeker als het om producten gaat die ons leven een stuk comfortabeler maken. Neem bijvoorbeeld deze Connected Bikini van het Franse Spinali Design.

Connected Bikini

Ah, het is zomer… Binnenkort lekker zonnebaden op het strand of in de tuin! Heerlijk toch? Het is erg belangrijk om je goed in te smeren, maar als je lekker ligt te chillen schiet dit er soms bij in. Helaas merk je dit pas zodra je huid verbrand raakt, en dan is het al te laat. Deze slimme bikini, van het Franse Spinali Design, laat je automatisch weten dat het tijd is om zonnecrème te smeren.

De bikini’s hebben een UV-sensor aan boord, die bijhoudt hoeveel zon je te verduren krijgt. Hij stuurt deze info naar je smartphone. In de speciale app stel je je huidtype in, zodat je een notificatie krijgt als het tijd om de zonnecrème te hanteren.

WANT_SPINALI_DESIGN_CONNECTED_BIKINI4

Erg slim bedacht, en zeker een nuttige functie! Het enige nadeel is dat deze strandkleding niet in confectiematen wordt gemaakt. Als je ‘m bestelt geef je eerst je maten door, daarna wordt de bikini speciaal voor jou in elkaar gejast.

De Connected Bikini is verkrijgbaar vanaf 149 euro. Mocht je dat een beetje té vinden (of een man zijn!), dan is er ook een badhanddoek met dezelfde waarschuwingsfunctie. Deze kost 99 euro.

WANT_SPINALI_DESIGN_CONNECTED_BIKINI

De website van Spinali Design heeft een hoog Google Translate-gehalte (veel Fransen weigeren principieel Engels te spreken). Na even puzzelen wijst het proces zich echter vanzelf.

Een Connected Bikini klinkt in eerste instantie misschien een beetje melig, maar een verbrande huid (en een verhoogd risico op huidkanker) is natuurlijk geen grap!

Reageer op artikel:
Rood als een kreeft op het strand? Connected Bikini zegt wanneer je moet smeren
Sluiten