Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 dec 2019

Microsoft geeft de Xbox Series X een simpelere naam

Vorige week werd tijdens de Game Awards de nieuwe spelcomputer van Microsoft gepresenteerd. De Xbox Series X moet eind 2020 gaan uitkomen en ons verblijden met betere graphics, meer mogelijkheden en laadtijden die flink korter gaan zijn. Maar als je net aan die naam gewend bent, dan hebben we slecht nieuws.

De Series X gaat door Microsoft namelijk eigenlijk gewoon de Xbox genoemd worden. De Series X die er bij zit, is vooral een aanduiding dat het om een nieuwe generatie product gaat. Wat dat betreft zou je het een beetje kunnen vergelijken met Apple. Die heeft de ‘gewone’ iPad. Als je de nieuwste wilt kopen, dan ga je voor de generatie acht, maar het product heet nog altijd iPad.

Xbox Series X is dus gewoon de nieuwe Xbox

Na de Xbox, de Xbox 360 en de Xbox One gaan we nu dus terug naar de Xbox en is de cirkel rond. Persoonlijk vind ik hetgeen dat Sony met zijn PlayStation-lijn doet een stuk overzichtelijker. De originaliteitsprijs winnen ze niet met de PlayStation 5, maar wanneer je me vrienden over games praat, dan is het wel duidelijk over wel platform je spreekt. Wanneer we het in de toekomst hebben over de Xbox, dan zul je zeker rondom de lancering telkens moeten vragen of we het hier over de One of de nieuwe generatie hebben. En dat maakt het dus niet makkelijker.

Maar in 2021 zul je dat probleem waarschijnlijk niet meer hebben. Tegelijkertijd laat Microsoft hiermee de deur open voor andere modellen binnen de Series X-lijn. De Xbox Series X zoals die gepresenteerd werd, maakt ‘gewoon’ gebruik van een disclade, waardoor je games nog altijd fysiek kunt aanschaffen. Maar het lijkt ons zeker niet ondenkbaar dat er een goedkoper model bijkomt die deze disclade niet heeft en waarbij gebruikers hun games enkel digitaal kunnen aanschaffen.

Wil je meer lezen over de nieuwe spelcomputer van Microsoft? Lees dan zeker dit aankondigingsartikel.

Reageer op artikel:
Microsoft geeft de Xbox Series X een simpelere naam
Sluiten