Rutger Houweling
Rutger Houweling Fotografie 28 sep 2014

Naast de nieuwe HERO4 komt GoPro ook met de ‘goedkope’ HERO

Wij zetten goedkoop nog even tussen enkele aanhalingstekens, want op 8 oktober weten we pas hoeveel-ie gaat kosten als GoPro de nieuwe actiecamera’s gaat presenteren. Maar dat het een goedkopere variant wordt is wel duidelijk. Afgelopen week werden de GoPro HERO4 camera’s gelekt. De HERO4 Black kun je 4K-video’s met een snelheid van 30fps schieten en Silver edities beschikt over een touchscreen. Deze features zullen we bij de nieuwe gelekte GoPro HERO niet terugzien. Dit wordt een low-end camera die ook geen Wifi en Bluetooth ondersteunt.

 
Met de HERO kun je video’s met een resolutie van 1080p en een snelheid van 30fps filmen en kun je foto’s maken met een resolutie van vijf megapixels. Met de Burst Photo feature schiet je er vijf in één seconde. Verder beschikt de HERO over de QuikCapture-functie. Hiermee zet je de camera met één druk op de knop aan. Nu is dat niet zo speciaal dus begint-ie met deze functie ook direct met filmen. Hierdoor kun je bij bepaalde situaties snel handelen.

 
De HERO beschikt ook over een timelapse-functie en kun je met de Auto Low Light mode filmen bij omstandigheden met weinig licht. De batterij moet zo’n 2,5 uur meegaan en werkt-ie met microSD-kaarten met maximaal 32GB aan opslagruimte. Met de speciale hoes is-ie tot veertig meter waterdicht. Het schijnt wel dat de camera in deze behuizing vast zit en er niet uit kan. Voor verdere details moeten we nog ruim een week geduld hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naast de nieuwe HERO4 komt GoPro ook met de ‘goedkope’ HERO
Sluiten