Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 okt 2017

Nacon Revolution Pro 2 Controller review: voor de fanatieke gamer

Er is een tijd geweest dat controllers die niet uit de fabriek van de consolemaker rolde, eigenlijk gelijk weggegooid konden worden. Kwalitatief waren third party controllers vaak te slecht voor woorden. De laatste jaren zie je echter dat er een paar partijen zijn die met controllers komen die wel goed zijn en functies bevatten die op de normale controller missen. In dit rijtje van zogenaamde Pro-controllers zijn we nu aan de slag gegaan met de Nacon Revolution Pro 2 Controller.

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit niet de eerste controller die Nacon op de markt brengt. Vorig jaar wisten zij al de eerste versie op de markt te brengen. Deze tweede variant kent een aantal verbeteringen, maar niet genoeg om de upgrade van de eerste te maken, die nog altijd goed is. Nee, de Nacon Revolution Pro 2 Controller is meer voor hen die een upgrade willen bovenop de Dualshock-controller en gebruik willen maken van een aantal handige functies.

Nacon Revolution Pro 2 Controller is niet perfect

Daarbij moeten we wel stellen dat de Nacon Revolution Pro 2 Controller twee nadelen heeft ten op zichte van de Dualshock-controller. Ten eerste is hij niet draadloos, hij moet altijd met draad verbonden zijn met de PlayStation 4 of pc. Nu is dat logisch voor de fanatieke gamer, omdat je op die manier er zeker van bent dat je geen input lag heb. Maar als jij het liefst relax vanaf de bank speelt, dan wordt hem dat niet. De verbinding loopt nu wel via een USB-C-kabel, dat fijner klikt dan wanneer je gebruik moest maken van een kabel die je in je controller moest draaien, wat bij de eerste versie het geval was.

Daarnaast zijn de schouderknoppen net als bij de eerste versie wat vervelend. Waar ik bij de Dualshock-controller mijn vingers lekker op de triggers kan laten rusten, daar zitten ze op de Nacon Revolution Pro 2 Controller iets gebogen, wat ik niet lekker vind vasthouden.

Je kunt er veel uithalen

Buiten deze minpunten is het echt een fantastische controller, mits je bereid bent om er wat tijd in te steken. De controller kent drie standen. Je hebt de gewone PlayStation 4-stand, de pc-stand en de aangepaste stand. Met name die laatstgenoemde is interessant. Via software kun je op de pc bepaalde settings op je controller aanpassen. Zo kun je er voor kiezen om je analoge stickers gevoeliger te maken, zodat je in een game als Gran Turismo Sport preciezer kunt sturen.

Verder zijn er op de achterkant van de controller enkele shortcut knoppen gemaakt, waar jij dan kunt bepalen wat ze doen. Zo heb je de mogelijkheid om één van die knoppen aan te wijzen om een draai van 180 graden te maken. Handig wanneer je in shooters in je rug wordt aangevallen. Of in vechtgames als twee knoppen die je tegelijkertijd in drukt om zo een grab te maken. En dan heb je nog de mogelijkheid om aan te geven hoe zwaar je de controller wil laten vibreren wanneer dat het geval is.

Nacon Revolution Pro 2 Controller

Er zijn in totaal vier profielen voor de PlayStation 4 en voor de pc die je op de controller kunt opslaan voor de verschillende games die je speelt of tactieken die je binnen een bepaalde game wil gebruiken. Tot slot heb je nog gewichtjes die mee worden geleverd en wanneer je kunt bepalen hoe zwaar je je controller maakt.

Het is daarmee de controller die je heel veel vrijheid geeft, mits je er even in wilt duiken. Ik ben nog steeds geen fan van de triggers, maar alle andere punten van de controller zorgen er voor dat hij voor de iets fanatiekere uitermate geschikt is. De Nacon Revolution Pro 2 Controller is nu verkrijgbaar. Wil je meer over gaming lezen? Bezoek dan onze speciale gamingpagina.

Reageer op artikel:
Nacon Revolution Pro 2 Controller review: voor de fanatieke gamer
Sluiten