Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 22 nov 2014

Tip: Naminum geeft handige suggesties voor de naam van jouw nieuwe bedrijf

Ben jij een naam aan het bedenken voor je bedrijfje of misschien voor een product wat jij hebt gemaakt? Dat kan nog behoorlijk lastig zijn. Je kunt simpelweg overal ‘i’ voor zetten, maar dan is de kans groot dat je een boze brief ontvangt. De kunst is dus om zelf origineel te zijn, maar dat lukt niet altijd in je eentje. Brainstormen met vrienden kan dan ontzettend handig zijn, maar ook het internet helpt je graag een handje. Zo heb je ontzettend veel websites die voor jou een naam kunnen bedenken. Het enige nadeel is dat deze websites vaak suggesties geven vanuit domeinnamen waar veel op gezocht wordt en die nog vrij zijn. Dit kan uiteraard handig zijn, maar het beperkt de hoeveelheid namen waar je uit kunt kiezen. Beter kun je eerst je naam kiezen en je daarna zorgen maken over de domeinnaam en dergelijke. En Naminum kan je daar ontzettend goed bij helpen.

 
Zodra je op de website bent heb je een aantal opties. Om te beginnen schrijf je één of meer woorden zodat Naminum er mee aan de slag kan. Dit hoeft overigens niet, want de website kan je ook random namen geven. Maar als jij al enigszins weet wat er in de naam moet komen is het handiger als je dat ingeeft. Vervolgens geeft de website je ontzettend veel suggesties. De meeste zijn redelijk onzinnig. Zo hadden wij WANT ingetypt en kregen onder andere de prachtige naam XAZD als suggestie. Het was dan misschien ook niet zo’n goed idee om met een bestaande naam te starten. Maar er zitten ook handige suggesties tussen waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht.

 
Als jij een paar mooie woorden hebt ingetypt krijg je lijsten met suggesties. Elke keer als-ie niets meer weet te bedenken bij een hoeveelheid letters voegt-ie een letter toe. Zo kan-ie zelf nog vier letters toevoegen aan de woorden die jij hebt gegeven. Zit hier geen mooie suggestie tussen? Dan kun je ook op ‘vervangen’ klikken of letters voor het woord invoegen. Als je een naam hebt gevonden die je mooi vindt kun je daarop klikken en dan laat Naminum zien welke domeinnamen bezet zijn en welke nog vrij zijn. Deze website zal misschien niet altijd een geschikte naam vinden voor je bedrijf of product. Toch kun je er ontzettend snel en gemakkelijk inspiratie mee opdoen. Wil jij kijken of de naam van jouw nieuwe bedrijf er ook tussen staat? Check dan de website hier.

Reageer op artikel:
Tip: Naminum geeft handige suggesties voor de naam van jouw nieuwe bedrijf
Sluiten