Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 28 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze wearable houdt je baby ‘s nachts voor je in de gaten

Als kersverse ouder kan het vaak best eng zijn om je baby ‘s avonds alleen te laten in een babybedje. Het liefst zou je willen dat iemand de hele nacht wacht houdt om te checken of je baby zich bijvoorbeeld niet verstikt in de dekens. Doorgaans is een nachtwacht echter niet echt haalbaar, maar gelukkig kan de technologie het overnemen daar waar mensen het niet redden. Het bedrijf Nanit introduceerde onlangs namelijk een wearable om de ademhaling van je kleintje dag en nacht in de gaten te houden.

Wearable in combinatie met baby camera

De wearable gaat onder de naam Breathing Wear en in de naam wordt al verklapt waar het precies voor is. Breathing wear is in principe een soort band, die je om je baby heen kunt doen en samenwerkt met de Nanit Plus Smart HD baby camera. Deze camera installeer je boven het bedje en houdt de adembewegingen, normale bewegingen en beweegpatronen van je kind in de gaten. Dat zou zelfs op pixel-niveau gebeuren.

Nanit Breathing Wear baby

Wetenschappelijke figuurtjes

Breathing Wear helpt de camera om nog beter zijn werk te doen. De band komt in twee verschillende uitvoeringen en is voorzien van figuurtjes, die met wetenschappelijke onderbouwing zijn gecreëerd om zo goed mogelijk gelezen te kunnen worden door de Nanit camera. Hierdoor werkt de camera nog accurater en zou je je al helemaal geen zorgen meer hoeven maken.

Nanit Breathing Wear baby

Geen contact met huid nodig

Het voordeel van Breathing Wear ten opzichte van andere oplossingen, is dat het ding geen contact hoeft te maken met de huid van je baby. Hierdoor kun je gewoon je eigen kleertjes gebruiken en de banden kun je overigens ook gewoon in de wasmachine stoppen. Verder werkt het systeem uiteraard met een bijbehorende app, die je kunt gebruiken als een baby monitor. Voor de handigheid krijg je ook notificaties al je baby bijvoorbeeld in slaap is gevallen.

Op de wachtlijst

In de lente komt Breathing Wear daadwerkelijk ook op de markt, maar je kunt jezelf alvast opgeven voor een wachtlijst. Natuurlijk heb je dan ook de camera nodig om er gebruik van te maken en die is momenteel te koop via de Nanit webshop voor omgerekend 332 euro. Het lijkt erop dat ze echter geen producten naar Nederland sturen. Gelukkig kun je in dit artikel lezen hoe je het toch voor elkaar krijgt. De banden zelf worden verkocht in pakken van drie en kun je vanaf 22 euro kopen.

Tech bedrijven lijken zich steeds meer bezig te houden met je baby en zo leert je kleintje al op jonge leeftijd wennen aan gadgets. Mocht je nog op zoek zijn naar een paar leuke gadgets, hebben we er vijf onmisbare voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nanit

Reageer op artikel:
Deze wearable houdt je baby ‘s nachts voor je in de gaten
Sluiten