Narcos: Mexico seizoen 3: Netflix komt met groot nieuws

Netflix heeft een derde seizoen besteld van de populaire series Narcos: Mexico. Toch gaat deze er heel anders uitzien.

Narcos is een van de succesvolste franchises van Netflix. Na de originele serie is de sequel Narcos: Mexico een succesvol vervolg. Netflix twijfelt er dan ook niet aan om een derde seizoen van de serie bestellen en heeft dat nu dus gedaan. Toch gaan er een aantal belangrijke zaken veranderen.

Narcos Mexico: hoe gaat het verder?

In de eerste twee seizoenen van Narcos: Mexico ging het vooral over Félix Gallardo. Hij bouwt van een kleine wietkwekerij een ontzettend groot drugskartel op. Dat lijkt allemaal goed te gaan, totdat er scheuren in de organisatie komen. Aan het einde van het seizoen wordt de leider dan ook opgepakt en eindigt hij in de gevangenis.

Dat lijkt het definitieve einde voor Félix, want we zullen hem niet meer terug zien in het nieuwe seizoen, meldt Deadline. Acteur Diego Luna komt namelijk niet meer terug in Narcos: Mexico. In plaats daarvan pakt hij de rol van Cassian Andor weer op in de spin-off serie Star Wars Rogue One voor Disney Plus, die op dit moment in pre-productie is.

Meer veranderingen

Naast Luna vertrekt ook Eric Newman. Hij was vijf seizoen lang verantwoordelijk als showrunner van Narcos en Narcos: Mexico. Wel blijft hij betrokken als Excutive Producer. Zijn rol wordt overgenomen door Carlo Bernard, co-creator van de serie.

“Ik ben dankbaar voor mijn vijf jaar Narcos en trots wat we hebben bereikt. Carlo is de eerste persoon waarmee ik 10 jaar geleden heb gesproken over dit project. Ik ben ook blij dat ik deze rol aan hem kan overdragen,” zegt Newman tegen Deadline.

Toch komt er ook een bijzondere naam terug in de serie. Zo gaat Wagner Moura weer aan de slag voor de serie, in de eerdere seizoenen speelde hij nog Pablo Escobar. Hij komt niet terug als het personage, maar gaat twee afleveringen regisseren.

Een nieuwe oorlog

Hoe het derde seizoen van Narcos: Mexico er precies uit gaat zien, weten we nog niet maar in het laatste seizoen konden we al wat zaken zien. Er gaat een oorlog uitbreken tussen de verschillende cartels nu Félix weg is. Een nieuwe generatie cartelbazen komt bovendrijven. Iemand die waarschijnlijk een grote rol gaat krijgen is El Chapo gezien de geschiedenis.

Narcos: Mexico
Wie gaat de oorlog winnen? (Afbeelding: Netflix)

Overigens zullen we nog genoeg bekende gezichten terugzien. Scoot McNairy, José Maria Yazpik, Alberto Ammann, Alfonso Dosal, Mayra Hermosillo, Matt Letscher, Manuel Masalva, Alejandro Edda en Gorka Lasaosa zullen allemaal terugkeren in het derde seizoen van Narcos: Mexico.

Wanneer het derde seizoen komt is nog afwachten. Er is nog geen releasedatum bekend. Kun je niet wachten op Narcos: Mexico? Dan zijn er nog genoeg andere crime-series die het kijken de moeite waard zijn.

Reageer op artikel:
Narcos: Mexico seizoen 3: Netflix komt met groot nieuws
Sluiten