Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 sep 2019

Narcos: Rise of the Cartels is een XCOM-achtige game

Narcos ken je natuurlijk van Netflix, waar het een populaire serie is. Inmiddels zijn er al vier seizoen van verschenen, waarbij met name de eerste twee seizoenen echt de moeite waard zijn. Daarin draait het om Pablo Escobar en zijn leven. Er is al eerder een game van verschenen op de smartphone, maar eind dit jaar verschijnt er met Narcos: Rise of the Cartels een game die vooral doet denken aan XCOM.

Narcos: Rise of the Cartels komt dit najaar nog

En dat is geen slechte vergelijking, want XCOM is een fantastische game. Narcos: Rise of the Cartels lijkt een game te gaan zijn waar je kunt gaan kiezen met welke factie je speelt. Enerzijds heb je de Narcos met natuurlijk Pablo Escobar aan het hoofd en aan de andere kant heb je de DEA die de strijd met de drugsleden aangaat. Aan die zijde heb je onder andere Steve Murphy. De onderstaande twee trailers toonden de verschillende zijdes van de facties.

Daarin zien we veel cinematische beelden gebaseerd op belangrijke momenten uit de serie. Die zul je echter niet zelf gaan naspelen. In plaats daarvan is Narcos: Rise of the Cartels een turn-based game, waarbij je een budget hebt waarmee je verschillende soldaten kunt huren en dan kunt inzetten. Naar mate je de soldaten in leven houdt, kun je ze in levels laten stijgen, waardoor ze uiteindelijk beter worden en toegang krijgen tot betere wapens. Op die manier is het een game die ook een beetje diepgang moet gaan bieden.

Narcos: Rise of the Cartels
Narcos: Rise of the Cartels
Open het vuur op soldaten (Bron: Curve Digital)

Om je tegenstanders te verslaan moet je er voor zorgen dat je ze flankt en vanuit die positie dan het vuur opent. Wanneer je verscholen zit achter een obstakel is het moeilijker voor de tegenstander om je uit te schakelen. De game moet dit najaar verschijnen en is dan beschikbaar op de pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Dekking zoeken (Bron: Curve Digital)
Reageer op artikel:
Narcos: Rise of the Cartels is een XCOM-achtige game
Sluiten