Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Wetenschap 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

NASA stuurt Baby Yoda de ruimte in tijdens SpaceX-lancering

De SpaceX en NASA vlucht naar ISS had een bijzondere passagier bij zich. Naast de vier astronauten ging ook Baby Yoda de ruimte in.

Wie The Mandalorian zegt, zegt natuurlijk Baby Yoda. Het groene wezentje weet de harten van veel mensen te doen smelten door zijn schattige uiterlijk, ook al eet hij bijna alles wat hij tegenkomt.

Baby Yoda in de ruimte

Dat Baby Yoda ook populair is bij echte ruimtevaarders blijkt wel uit beelden die van de NASA naar ons komen. De ruimtevaartorganisatie laat beelden zien van de astronauten die op dit moment op weg zijn naar het internationale ruimtestation ISS. Naast de drie Amerikanen en één Japanner, is er nog een bijzondere passagier: The Child.

Dat er een knuffel meegaat aan boord is niets nieuws. NASA noemt dit een “zero-gravity indicator, oftewel een voorwerp dat moet laten zien wanneer er gewichtsloosheid is. Vaak is dat een zacht object. Dit keer heeft NASA gekozen voor Baby Yoda.

Baby Yoda NASA
Astronauten van NASA nemen ze The Child mee. (Afbeelding: NASA)

Bijzondere gasten aan boord

Tijdens de vorige vlucht met SpaceX’s Crew Dragon-capsule was er ook een knuffel aan boord. Dat was Tremor, een bijzonder kleurrijke apotosaurus die gemaakt werd door een speelgoedfabrikant.

Baby Yoda maakt deel uit van een bijzondere vlucht. Het is de eerste echt officiële vlucht van een bemande SpaceX-vlucht naar het ISS. Natuurlijk ging hiervoor ook al een raket naar het ruimtestation, maar toen bevond het ruimtevaartuig nog in de testfase. De capsule van SpaceX zal nu elk half jaar naar het ruimtestation gaan.

Normaal gesproken reist Baby Yoda rond in de ruimte met de Razor Crest, het ruimteschip van The Mandalorian. Die avonturen zijn te zien op Disney Plus. Het tweede seizoen is dan ook in volle gang. Eerder was er nog ophef om het figuur vanwege de uitzending van vorige week. Mensen vonden dat het figuur genocide pleegde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NASA stuurt Baby Yoda de ruimte in tijdens SpaceX-lancering
Sluiten