Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Geloof het of niet, dit zijn echte NASA posters

Het lijkt erop dat iedereen die houdt van de ruimtevaart ( echt of in science fiction films en series) er ook van houdt om zichzelf te photoshoppen in de populaire sci-fi posters. Zelfs NASA lijkt het niet te kunnen weerstaan. Ze maken al jaren posters om hun missies te promoten en waar dat ooit begon met normale groepsfoto’s, zijn de posters op een gegeven moment een stuk spannender geworden.

Space the final frontier

Zo zijn de mannen van Expedition XXI in de onderstaande poster te zien als een Star Trek crew. Voor de gelegenheid hebben de ruimtevaarders zich in, wat lijkt op, Next Generation pakjes gehesen. En naast een silhouet van de USS Enterprise zien we op de achtergrond verder natuurlijk het eigen NASA schip.

NASA Star Trek

The Matrix

In 2007 was NASA eerder in de stemming voor The Matrix en kregen we een groene poster met de bekende verticale code. De NASA crew ziet er hier extra stoer uit met in het midden een heuse Trinity.

Hitchhiker’s Guide to NASA

Ook de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy komt voorbij inclusief depressieve robot en hier lijkt het acteerwerk van de crew echt op en top te zijn. Op de achtergrond zien we nog het getal 42, wat het antwoord zou moeten zijn op het leven, het universum en alles.

NASA Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Jedi’s en lightsabers

Natuurlijk mag Star Wars niet ontbreken op het lijstje en jawel, er is ook een NASA poster vol met Jedi’s en lightsabers. Iedereen heeft ook een ander kleurtje voor zijn lightsaber en ook de paarse, waar Samuel L. Jackson speciaal om had gevraagd voor zijn rol als Mace Windu, is van de partij.

NASA Star Wars

Pilots of the Caribbean

Eén van de grappigste posters moet wel die van Pirates of the Caribbean zijn met in het midden Kapitein Dan Burbank als Captain Jack Sparrow. We moeten zeggen dat de dreadlocks hem niet misstaan en dat het zo wel een erg ruige NASA crew is. Hopelijk zijn ze zo geen buitenaardse wezens tegengekomen.

NASA Pirates of the Caribbean

Dit is overigens nog maar een tipje van de sluier en er zijn online nog meer hilarische posters te vinden. Het is goed om te zien dat het er soms ook wat minder serieus aan toe gaat bij NASA en dat ze tijd nemen voor wat lol. In de tussentijd zijn ze natuurlijk ook druk bezig met de real-life Mars missie en heeft de InSight-Lander inmiddels al zijn eerste beelden van de rode planeet gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Artfido

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Geloof het of niet, dit zijn echte NASA posters
Sluiten