Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Space 2 jul 2020

Toffe beelden: NASA laat bijzondere ruimtewandeling van astronauten zien

NASA-astronauten Bob Behnken en Chris Cassidy maakte een ruimtewandeling om onderhoud te plegen aan het ISS. De beelden daarvan zien er spectaculair uit.

De ruimte heeft iets bijzonders. Er zijn nog zoveel dingen die we niet weten over het universum waar onze aarde maar een heel klein deel van is. Door middel van het internationale ruimtestation ISS hopen we wat meer te weten te komen. Om dat station optimaal te laten functioneren, moet er soms onderhoud gepleegd worden aan de buitenkant. Daarvoor moeten astronauten ruimtewandelingen maken.

NASA voert bijzondere ruimtewandeling uit

Een ruimtewandeling is een bijzonder iets. In de gewichtloosheid moeten astronauten zich voortbewegen. Dit kan gevaarlijk zijn en dus moet alles zo zorgvuldig mogelijk verlopen. Afgelopen woensdag was het zover en gingen de twee Amerikaanse astronauten van NASA letterlijk de ruimte in. Ze hadden de taak om verschillende accu’s te vervangen die aan de buitenkant van het ISS. Daarnaast moesten de buitenkant gereedmaken voor een nieuwe ruimtewandeling die later deze maand zal plaatsvinden. De twee konden niet alle batterijen vervangen in een keer, meldt UPI.

In totaal duurde de ruimtewandeling zes uur en één minuut om precies te zijn. Daarvan waren drie uur bestemd voor het vervangen van de accu. De overige tijd was het gereedmaken van de buitenkant voor een volgende wandeling. Gelukkig voor de astronauten is de ruimtewandeling niet voor niets geweest. NASA liet weten dat de batterijen goed werken. Het ISS werkt op zonne-energie en met de accu’s kan energie worden opgeslagen zodat alles goed functioneert.

Het bijzondere verhaal van Behnken

Voor Behnken is dit opnieuw een bijzondere gebeurtenis. Afgelopen mei maakte hij deel uit van de twee astronauten die voor het eerst een vlucht maakten met een SpaceX-raket. Het was voor het eerst in negen jaar dat er weer een bemande ruimtevlucht gemaakt werd naar het ISS. Het is goed nieuws voor NASA want zo is het minder afhankelijk van Russische raketten.

Wil je de hele ruimtewandeling zien? Dat kan hieronder!

Reageer op artikel:
Toffe beelden: NASA laat bijzondere ruimtewandeling van astronauten zien
Sluiten