Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Space 8 okt 2020

Welke spullen wil jij meenemen naar de maan? NASA wil het graag weten

Over een paar jaar moeten er weer mensen op de maan staan. Maar wat moeten astronauten nu meenemen? NASA onderzoekt het.

Laten we eerlijk zijn, waarschijnlijk zullen jij en ik nooit een voet op de maan zetten. Die eer is alleen voor de beste astronauten weggelegd. Desondanks kunnen we toch allemaal meehelpen aan de maan-missie van NASA. De ruimtevaartorganisatie vraagt de hulp van iedereen. Het wil weten welke persoonlijke spullen jij mee zou nemen naar de maan, als je toch zou mogen gaan.

#NASAMoonKit

NASA is namelijk een actie op Twitter gestart. Met de hashtag #NASAMoonKit wil het de volgers uitdagen om een eigen maankit te maken en daarvan de foto op social media te plaatsen. Er zijn twee verschillende competities challenges waar je aan mee kunt doen. De eerst is als het ware de beginners challenge. Daarbij kun je toevoegen wat je wil zonder limiet.

De expert mode van NASA is echter lastiger. Daarbij moet je jezelf houden aan de officiële maten die voor astronauten gelden. Elke astronaut die de ruimte ingaat mag een klein koffertje meenemen met persoonlijke spullen. Deze mag slechts de afmeting hebben 12,7 cm bij 20,3 cm, bij 5,1 cm. Dat is dus kleiner dan de handbagage die je tegenwoordig het vliegtuig in mag nemen. Het is dus lastig om te bedenken wat je in de ruimte wil hebben.

“We zijn erg benieuwd wat jij meeneemt op het ultieme avontuur – een trip naar de maan,” vraagt NASA’s Bettina Inclán. “In tijden waar velen van ons werken, lesgeven of leren vanuit huis is dit een unieke manier om meer te leveren over het Artemis-programma en zich aan te sluiten bij NASA om zich voor te breiden op de volgende stap van de mensheid op de grond van de maan.”

Nasa test nog veel meer

Ondertussen is NASA ook bezig met serieuzere testen voor de maanreis. Zo gaat het in november haar Green Run raket testen. In het Stennis Space Center nabij St. Louis gaat het de vier motoren acht minuten laten draaien. Deze motoren maken deel uit van de core stage. Na deze test is het de bedoeling dat ze tijdens een volgende proef meegaan bij een echte lancering.

Ook test NASA nu al de toiletten aan boord. Hoe die eruit gaan zien lees je hier!

Reageer op artikel:
Welke spullen wil jij meenemen naar de maan? NASA wil het graag weten
Sluiten