Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Popsci 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

NASA’s rover Curiosity maakt bijzondere selfie op Mars

NASA’s Curiosity is op dit moment bezig met zijn missie op Mars. Tijdens die missie maakt de rover de meest bijzondere kiekjes, ook van zichzelf.

Wij maken allemaal wel eens selfie als we ergens zijn en dat willen delen. Dat machines dat doen is niet zo vanzelfsprekend. Toch doet de Rover Curiosity dat wel op Mars. Het levert een aantal bijzondere plaatjes op, meldt Space.com.

Curiosity doet onderzoek op Mars

NASA heeft verschillende missies op Mars. De rover Curiosity is daar een van. Al sinds 2012 rijdt het rond in de Gale Krater die een doorsnede heeft van heeft van 154 kilometer. Met de rover wil het onderzoeken hoe Mars is veranderd is van een warm en natte planeet tot de koude woestijn die nu we nu kennen. Om meer te weten te komen neemt het voertuig tevens bodemmonsters. In totaal heeft er nu bijna 30 verzameld.

Er komen ook regelmatig foto’s van het voertuig van Mars richting de Aarde. NASA heeft nu deze selfie gedeeld die deel uitmaakt van een totaal van 59 foto’s die zijn binnengekomen bij de ruimtevaartorganisatie.

Mars Curiosity
De bijzondere afbeelding. (Afbeelding: NASA/JPL-Caltech/MSSS)

Een bijzondere selfie

De Mars-selfie die NASA nu deelt dateert van 25 oktober en komt van de plaats die onderzoekers Mary Anning noemen, vernoemd naar een 19e-eeuwse Engelse paleontoloog. De volgende stop van Curiosity ligt op Mt. Sharp. De rover gaat daar naartoe omdat uit beelden van satellieten blijkt dat het gesteente daar rijk is aan sulfaat. Deze zijn anders dan die op Mary Anning.

De bedoeling is dat de Mars-rover aan het begin van 2021 op de nieuwe plaats is. Wellicht zien we dan weer nieuwe kiekjes van Curiosity op de rode planeet.

Ondertussen heeft NASA deze zomer een nieuwe Rover naar Mars gestuurd voor uitgebreider onderzoek. Het gaat onder ander een helikopter-achtig voertuig testen op de planeet. Dit moet mogelijk bijdragen aan een bemande missie naar Mars die in de verre toekomst moet plaatsvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NASA’s rover Curiosity maakt bijzondere selfie op Mars
Sluiten