Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 jan 2018

Annihilation: angtaanjagende sci-fi topper van regisseur Ex Machina

De film komt al snel uit, Annihilation met Natalie Portman in de hoofdrol. Toch stond de film nog niet op onze radar. Gelukkig verscheen afgelopen weekend de zogenaamde featurette. Een video die je net als bij een trailer lekker probeert te maken, maar tegelijkertijd de verschillende acteurs aan het woord laat om zo wat meer duiding te krijgen van het verhaal.

Annihilation featurette

Daar valt voornamelijk de visuele stijl van de film Annihilation enorm op. Dit is een film met speciale effecten zoals je ze niet vaak ziet. Ondanks dat het er fantasievol uit ziet, is het ook wel ergens geloofwaardig. Dan heb je het als filmmaker goed begrepen. Bekijk hieronder de featurette.

De film Annihilation is gebaseerd op het boek van Jeff VanderMeer, dat in 2014 uitkwam. Het is het eerste boek in de zogenaamde Southern Reach trilogie, waardoor er na een eventueel succes van de film dus ruimte is voor een vervolg. Naast Natalie Portman zien we onder andere Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Tessa Thompson (Thor: Ragnarok) en Gina Rodrigues (Jane the Virging). Annihilation neemt je mee naar een wereld waarin een groep wetenschappers afreist naar een speciaal gebeuren genaamd ‘The Shimer’. Dit onverklaarbare gebeuren zorgt er voor dat bepaalde steden zijn verdwenen. En het leven binnen The Shimer is ook wat aan de vreemde kant.

Annihilation
Annihilation

Zo zijn er allemaal mutaties gaande en is het onduidelijk wat er mis is gegaan met de vorige expedities. Zo zijn sommige expeditieleden uit het verleden gestorven of compleet verdwenen. En dan heb je nog de man van Portman’s personage die zwaar getraumatiseerd is. Kortom, genoeg reden om zelf eens een kijkje te nemen om te zien wat er precies gaande is. Net zo goed als in films afgaan op de plek waar een vreemd geluid vandaan komt. Annihilation gaat vanaf 23 februari in de bioscopen draaien.

Ben je benieuwd naar een paar andere films die de moeite waard zijn? Check dan zeker dit handige overzicht.

Reageer op artikel:
Annihilation: angtaanjagende sci-fi topper van regisseur Ex Machina
Sluiten