Jelle van Es
Jelle van Es Tech 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Ontdek het leven onder water met de Navatics MITO drone

Drones zijn perfect om het leven uit de lucht te filmen. Zolang ze het vliegverkeer niet in de weg zitten kun je ze perfect gebruiken om beelden te schieten van prachtige parken of de schoonheid van een grote stad. Wat je echter niet wilt, is er mee in het water gaan. De enige manier om het leven onderwater te filmen is door te duiken en verschillende camera’s met bescherming mee te nemen. Eerlijk is eerlijk, de ervaring daarbij is geniaal. Wil je echter op het droge blijven maar toch aan je vrienden laten zien hoe mooi je vakantie adres onder water is, dan is er nu de Navatics MITO drone.

Film onder water met de Navatics MITO drone

De Navatics MITO drone heeft momenteel Kickstarter-campagne lopen, waarbij het doel dat de makers gesteld hebben reeds is behaald. Dat is overigens niet heel erg knap. Het doel werd gesteld op iets van 25.000 euro.

En omdat elke drone je al 1.100 euro kost, hoefden de makers er maar iets van 25 te verkopen om het te halen. Daarmee is het dus echt een drone voor de semi-professional en zeker niet voor de recreant die een geinig filmpje op Facebook wilt zetten.

Navatics MITO drone

De makers beloven dat de Navatics MITO drone gebruik maakt van een speciale stabilisatie-techniek, waardoor de beelden van onder water je niet alsnog zeeziek maken. Ook moet hetgeen er strak op komen te staan dankzij de 4K-camera die op de Navatics MITO drone zit. Ook gaat hij een tijdje mee, want de batterij is goed voor 4 uur filmplezier. Hoe dat er een beetje in de praktijk uitziet, dat zie je hieronder.

Bovendien hoef je niet al te lang wachten op de drone. De makers beloven dat hij in september wordt uitgeleverd. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, dat moeten we nog zien. De ervaring leert ons dat er soms wat vertraging is. Meer Kickstarter-inspiratie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontdek het leven onder water met de Navatics MITO drone
Sluiten