Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 sep 2018

NBA 2K19 Review: Toch weer erg sterk

Sinds NBA 2K11 is de NBA 2K-serie een sportserie om van te genieten. Elk jaar weer lukt het de ontwikkelaar weer om een uitstekende basketbal-game af te leveren. Eén die zowel op het gebied van simulatie als spektakel goed in elkaar zit. Met NBA 2K19 is dat niet anders.

NBA 2K19 viert de twintigste verjaardag van de serie en biedt een veelvoud aan modi en gameplay die andermaal erg goed in elkaar zit. Wij hebben de afgelopen dagen veel tijd met de game doorgebracht. Dit zijn daarbij de punten die ons zijn opgevallen.

MyCareer is boeiend en sneller

MyCareer is en blijft één van de belangrijkste modi van NBA 2K19. In de game maak je je eigen personage aan en beleef je een verhaal. Deze neemt je mee naar China en de G-League voordat je in de NBA terecht komt.

Tussendoor wordt er een best wel aardig verhaal verteld, maar die haalt wel het tempo er uit. Gelukkig kun je cutscenes gewoon overslaan en ben je dus sneller in de potjes. Die potjes beginnen overigens nog wel in de kleedkamer, maar ook dit is te skippen om sneller om op het veld te staan. Hierdoor ben je meer tijd kwijt met gamen en minder met wachten.

NBA 2K19 Prelude

Animaties zijn net wat beter, waardoor alles soepeler loopt

Als je puur kijkt naar wat er beter is aan NBA 2K19 op het gebied van gameplay ten op zichte van zijn voorganger, dan is daar niet een duidelijk antwoord op te geven. De ontwikkelaar maakt al een paar jaar gebruik van dezelfde engine en lijkt daar alles uit te hebben gehaald. De game ziet er nog altijd goed uit, maar verwacht geen grote verbeteringen. Gevoelsmatig zijn de animaties wel iets beter, waardoor alles soepeler loopt.

NBA 2K19

MyTeam heeft meer interessante content

MyTeam is na MyCareer de tweede grote pijler van de game. De game kent een minpunt voor Nederlanders, zoals we in het laatste punt benoemen, maar heeft gelukkig ook meer interessante content. Naast het feit dat je gewone wedstrijden kunt spelen, heb je nu ook de optie om drie tegen drie wedstrijden te spelen. Hiermee kun je Tokens verdienen en nieuwe spelers aanschaffen. Deze Tokens verdien je ook voor andere dingen in de game en zorgen er voor dat je makkelijk op zwakke posities in je team verbeteringen kunt aanbrengen. Daarnaast heb je ook tijdelijke Schedule Challenges tegen klassieke teams, is de Domination-modus terug en zijn er wekelijkse challenges.

Black Friday Gaming Deals

Levelen gaat iets sneller in NBA 2K19

Eén van de grote kritiekpunten van NBA 2K18 was dat het wel heel lang duurde voordat je levelde en dat het lastig was om VC te verdienen om vaardigheden te verbeteren. In NBA 2K19 krijg je iets meer VC per potje en zijn de basislevels van je vaardigheden redelijk goedkoop om te verbeteren.

Met 100.000 VC (die je bij de Legend-versie krijgt), upgrade je je personage al snel naar level 75 en kun je een aardig potje spelen. Vervolgens verdien je in elke wedstrijd makkelijk 1.000 VC, zijn er verschillende evenementen die je een dikke bonus geven op het gebied van VC en ben je na een goed seizoen spelen al behoorlijk sterk. Op die manier ben je sneller klaar om online het met vrienden tegen andere teams op te nemen.

NBA 2K19 Prelude

Je mist toch wel de Auction House in MyTeam

Als je de game in Nederland speelt, dan heb je geen toegang tot de Auction House in MyTeam. Dat heeft alles te maken met de Nederlandse wetgeving op het gebied van kansspelen. De ontwikkelaar wilde geen boete riskeren en heeft daarom toegang tot de Auction House in Nederland ontzegt. Dat betekent dat je niet echt heel makkelijk een goede speler kunt kopen op die Auction House of snel en makkelijk je collectie uit te breiden. Je bent telkens afhankelijk van het openen van pakjes en dan maar hopen dat je iets scoort. Dat maakt het op lange termijn lastiger om echt een goed team te scoren.

NBA 2K19

NBA 2K19 is vanaf 11 september beschikbaar en verschijnt dan op de PlayStation 4, Nintendo Switch, pc, en Xbox One. Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier ons gamingoverzicht.

Reageer op artikel:
NBA 2K19 Review: Toch weer erg sterk
Sluiten