Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 aug 2019

NBA 2K20 Demo is een feit: probeer de game nu zelf uit!

Het is min of meer gebruikelijk dat er in het nieuwe deel van de NBA 2K-serie eerst een demo verschijnt voordat de game uitkomt. Dat geldt dus ook voor NBA 2K20. Maar deze keer is het iets anders. De voorgaande jaren gold de demo in de vorm van de Prelude als het begin van de game. Daarbij kon je je personage aanmaken en beginnen met de eerste stapjes in de MyCareer-modus. Dit jaar draait het vooral om het testen of een bepaald soort personage bij je past.

De NBA 2K20-demo

Je hebt in de demo de mogelijkheid om verschillende spelers aan te maken en die goed te testen. Daarbij kun je zelf gaan bepalen waar jouw personage uiteindelijk goed in kan zijn. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende soorten archetypes. Denk daarbij aan een Point Guard die vooral goed is in driepunters zoals Stephen Curry of juist graag de aanval naar de basket zoekt zoals Russel Westbrook. Vervolgens heb je nog de mogelijkheid om de beschikbare maximale skillpoints die je hebt te verdelen. Zo kun je dus nog beter gaan bepalen waar het plafond van jouw speler zich bevindt.

Wanneer je dat hebt gedaan, is het tijd voor het personage daadwerkelijk testen in een wedstrijd tussen de Toronto Raptors en de Golden State Warriors. Vooraf aan die wedstrijd kun je nog wel gaan bepalen hoe goed jouw personage is. Het is mogelijk om de wedstrijd te spelen alsof je aan het begin van je MyCareer zit in NBA 2K20 en zodoende nog niet heel erg veel vaardigheden hebt ontwikkeld. Maar je hebt ook de optie om alles op maximaal te zetten en zo te kijken hoe goed jouw personage uiteindelijk gaat zijn. Opvallend aan de demo is dat er gebruik wordt gemaakt van andere commentatoren, die niet zo fijn zijn als de commentatoren uit de voorgaande games. Hopelijk gaat dat nog aangepast worden.

NBA 2K20 komt op 6 september uit en is dan beschikbaar voor de PlayStation, Xbox One en Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
NBA 2K20 Demo is een feit: probeer de game nu zelf uit!
Sluiten