NBA 2K21 eert het leven van Kobe Bryant met de Mamba Forever-edition

Begin dit jaar werden we opgeschrikt met het nieuws dat Kobe Bryant, zijn dochter Gianna, zes andere passagiers en de piloot met een helikopter is neergestort. Met NBA 2K21 en de Mamba Forever Edition wordt er een ode gegeven aan zijn leven.

Eerder wisten we al dat Damian Lillard op de cover stond van de gewone editie van de huidige generatie spelcomputers en Zion Williamson op de next-gen editie van NBA 2K21. Met Kobe Bryant hebben we dus de derde cover atleet te pakken.

Kobe Bryant op de NBA 2K21 editie

Dit liet uitgever 2K Games vandaag weten via een persbericht. Daarbij werd ook bekendgemaakt dat NBA 2K21 op 4 september verschijnt op de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Wanneer de PlayStation 5 en de Xbox Series X verschijnt, dan moet de game een launchgame worden voor die platformen. De versie voor de nieuwe platformen wordt volgens Greg Thomas, de baas van ontwikkelaar Visual Concepts, van de grond af aan opgebouwd. Mocht je straks van plan zijn om zowel de game op de PlayStation 4 als op de PlayStation 5 te gaan spelen (of hetzelfde voor de Xbox-familie), dan is het verstandig om de Forever Mamba Edition te open. Deze geeft je namelijk de mogelijkheid om gratis de standaard editie voor next-gen te krijgen.

NBA 2K21 Kobe Bryant
Kobe Bryant aan het begin van zijn carrière als de current-gen versie (Afbeelding: 2K Games)

De versies van NBA 2K21 binnen dezelfde consolefamilie zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Zo kun je de voortgang in MyTeam meenemen naar next-gen en is ook de verdiende VC in beide versies aan elkaar gekoppeld. Op die manier kun je dus op 4 september losgaan met de Mamba Forever-versie van de game en dan ergens in november of december je voortgang meenemen naar next-gen. Wat de precieze voordelen gaan zijn van de next-gen versie, dat is nu nog niet bekend. De kans is echter groot dat de laadtijden zo goed als afwezig zijn, animaties beter zijn en je gebruik kunt maken van de verbeterde audio functies van de nieuwe generatie spelcomputers.

NBA 2K21 Kobe Bryant
Een ode aan de laatste wedstrijd van Kobe Bryant als de next-gen cover (Afbeelding: 2K Games)

Later dit jaar gaat de ontwikkelaar meer bekendmaken over NBA 2K21. Zo krijgen we nog et zien hoe de game er uit ziet, wat we van de soundtrack kunnen verwachten en wat de gameplay-veranderingen zijn. Wij hopen daarbij dat er ook nog ruimte is voor specifieke content waarbij je ook echt het leven van Kobe Bryant in de game kunt vieren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
NBA 2K21 eert het leven van Kobe Bryant met de Mamba Forever-edition
Sluiten