Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 apr 2018

Beleef klassieke NBA Jam-momenten met NBA Playgrounds 2

Vorig jaar maakten we kennis met NBA Playgrounds. Een zeer geinige basketball-game, die ons deed deken aan de tijd dat NBA Jam de must-have sportgame was. Net als in die game speel je in deze titel een potje basketball in teams van twee en kun je terwijl je speelt gebruik maken van verschillende special moves om te scoren. Dit jaar krijgt die game alweer een vervolg met NBA Playgrounds 2.

NBA Playgrounds 2 gaat voor de slam dunk

Het idee van NBA Playgrounds 2 is niet veel anders dan het origineel. Andermaal speel je in twee van twee op verschillende locaties in de wereld en moet je proberen het potje te winnen. Het tweede deel belooft nieuwe online en lokale multiplayer modi te introduceren en nieuwe plekken om te basketballen.

Zo komt de Championship modus nu met een ranked league systeem. Door meer te winnen kun je klimmen op deze ranking. Daarbij is er wel zowel een ranking voor spelers die alleen spelen als spelers die altijd met een partner losgaan. Verder introduceert NBA Playgrounds 2 een nieuwe Season modus, die vooral boeiend moet zijn voor hen die alleen spelen.

In deze modus doorloop je een seizoen, waarna je in de Playoffs kunt proberen om het kampioenschap veilig te stellen. De game komt daarnaast met vier speler online matches en brengt de three-point strijd terug.

NBA Playgrounds 2

Er zijn in totaal meer dan 200 basketballspelers waarmee je aan de slag kunt gaan. Zowel basketballers die nu actief zijn als legendes uit het verleden. De ontwikkelaar bevestigt in elk geval namen als Stephen Curry, Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving, LeBron James, Russell Westbrook, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis, DeMar DeRozan, Damian Lillard, Karl-Anthony Towns, Shaquille O’Neal, Magic Johnson, Dr. J., Allen Iverson en Larry Bird. Michael Jordan missen we in dit rijtje.

NBA Playgrounds 2

De game moet dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Wil je een serieuzere game, dan is NBA 2K18 nog altijd onze gouden tip.

Reageer op artikel:
Beleef klassieke NBA Jam-momenten met NBA Playgrounds 2
Sluiten