Mark Hofman
Mark Hofman Tech 19 jun 2020

NBA spelers dragen de rest van het seizoen deze slimme ring (maar waarom?)

Dankzij het coronavirus lijkt het wel alsof de wereld stilgelegen heeft. Naast het feit dat mensen veel minder op straat waren, sloot de horeca en waren grote evenementen niet meer aan de orde. Zo ook sportevenementen en competities als de Eredivisie. Maar ook buiten onze grenzen stond de sportwereld stil. Zo was er ook geen NBA meer in de Verenigde Staten bijvoorbeeld.

Nu zijn we een techwebsite en hebben we normaal gesproken niet heel veel te melden over sport. Maar in het geval van de NBA dit keer wel. De competitie wordt binnenkort hervat en zal worden uitgespeeld in Disney World. En wanneer NBA spelers zich daar bevinden krijgen ze een bijzondere, slimme, ring om. Wat doet deze gadget en waarom hebben de spelers het?

NBA spelers dragen slimme ring

De NBA wordt uitgespeeld in Disney World in Orlando. Dat heeft niet alleen te maken met de ESPN Wide World of Sports faciliteiten die daar aanwezig zijn, maar ook zeker met het feit dat alle spelers en staff daar kunnen verblijven. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de start van de competitie zo veilig mogelijk v erloopt. Iets waar ook een hele hoop technologie bij komt kijken.

Zo moeten spelers die zich binnen Disney World begeven een slimme ring dragen. Het gaat om de Oura smart ring die de fysieke gesteldheid van de NBA-sterren in de gaten moet houden. De ring meet bijvoorbeeld de temperatuur, hartslag, slaappatronen en de luchtwegen om op die manier het coronavirus op te sporen. In een artikel op CNBC, waar dit nieuws vandaan komt, is te lezen wat er met de ring te bereiken is.

Kort samengevat: de Oura ring laat dus vroeg van te voren zien wanneer iemand het coronavirus heeft. Dat is ontzettend tof, maar het zorgt bij veel mensen wel voor vraagtekens. Bijvoorbeeld waarom we nog niet eerder van deze ring gehoord hebben en waarom deze niet voor andere doeleinden gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan doktoren, zusters, medische staf of leraren.

De NBA keert op 30 juli 2020 terug in Disney World en de voorbereidingen lijken in volle gang te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NBA spelers dragen de rest van het seizoen deze slimme ring (maar waarom?)
Sluiten