NBCUniversal komt volgend jaar ook met eigen Netflix concurrent

Wie denkt dat Disney+ de enige concurrent is die Netflix binnenkort gaat krijgen, heeft het goed mis. Dit omdat er ook nog een aantal andere partijen zijn die een eigen streamingdienst hebben aangekondigd. Zo was al een tijdje bekend dat zowel Apple als WarnerMedia met een unieke service willen komen. Het blijkt nu echter dat ook NBCUniversal een eigen streamingdienst heeft aangekondigd. 

NBCUniversal kondigt streamingdienst Peacock aan

Het lijkt erop dat we dadelijk meer streamingdiensten gaan hebben dan films en series om erop te kijken. Dit omdat bekend is geworden dat naast Disney, Apple en WarnerMedia nu ook NBCUniversal, het bedrijf achter onder andere Universal Pictures en netwerk NBC, met een eigen streamingdienst gaat komen.

NBCUniversal
Het gebouw van NBC studios | Bron: AFP / David Mcnew

Het gaat hier om Peacock, een service die in 2020 beschikbaar komt. Er wordt beweerd dat er bij de lancering maar liefst 15.000 uur aan materiaal te zien zal gaan zijn. Het aanbod zou onder andere titels bevatten vanuit de Jason Bourne-, Fast and Furious- en Despicable Me-franchises. Tevens zou er een hoop unieke content naar de dienst komen.

Abonnementsvormen

Er is nog niets bekend over de kosten, maar NBCUniversal heeft al wel aangegeven dat er sprake van verschillende abonnementsvormen zal zijn. Zo komen er opties met en zonder advertenties.

Ondanks dat het bedrijf begin dit jaar aangaf plannen te hebben voor een streamingdienst die ook naar Europa zou komen, staat op de website van Peacock dat de dienst niet in Nederland beschikbaar is.

NBCUniversal x Netflix

De plannen van NBCUniversal zorgen ervoor dat Netflix nog meer concurrentie gaat krijgen. Daarbij zal ook de consument straks hoogstwaarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Dit omdat er simpel teveel streamingdiensten zijn om uit te kiezen en de kans klein is dat mensen meer dan drie abonnementen gaan afsluiten.

Lees hier overigens een uitgebreid opiniestuk dat ingaat op de nadelige effecten van het versplinterende aanbod.

Reageer op artikel:
NBCUniversal komt volgend jaar ook met eigen Netflix concurrent
Sluiten