Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 21 feb 2018

Google Street View voegt Rotterdam Centraal, Eindhoven Airport en andere Nederlandse locaties toe

Hoewel het lijkt alsof het er altijd al is geweest, was het niet altijd mogelijk om via Google Street View ook vanuit je luie stoel te wandelen door Franse steden of om even een gebouw in te duiken. Het lijkt vaak ook alsof Google alles al heeft gedocumenteerd, maar het bedrijf is nog steeds druk bezig om de hele wereld virtueel in kaart te brengen. Op het moment staan er zelfs acht nieuwe Nederlandse locaties op te wachtlijst. Binnenkort kunnen we onder andere ook Burgers’ Zoo en de Universiteit van Amsterdam virtueel bezoeken.

Universiteiten, vliegveld, museum

Op het moment zijn er al verschillende Nederlandse plekken, waar je lekker via je computer of smartphone naar binnen kan om rond te lopen. Zo kunnen mensen vanuit de hele wereld digitaal het  Olympisch Stadion, het Scheepvaartmuseum en de Efteling bezoeken. Aan deze drie bezienswaardigheden wordt het Koninklijk Theater Carré en fotografiemuseum FOAM toegevoegd voor entertainment zoekers.

Wie graag een Nederlandse universiteit wil bezoeken, kan dat voortaan virtueel doen aan de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam en de technische Universiteit Eindhoven. Bezoek je toch liever iets dat met vervoer heeft te maken, dan kun je je vermaken met Rotterdam Centraal en Eindhoven Airport. Uiteraard kan een dierentuin niet ontbreken en binnenkort wordt ook Burgers’ Zoo aan de beschikbare locaties toegevoegd.

Google Street View

Street View autootjes vanaf april

Vanaf april van dit jaar zal Google aan de slag om de nieuwe Nederlandse locaties toe te voegen. Dan zullen we de Street-View autootjes weer zien rondrijden om alles nauwkeurig in kaart te brengen. De eerste stap is namelijk het verzamelen van de beelden. De perfecte route wordt uitgestippeld voor de Street View auto, afhankelijk van het weer en het ideale tijdstip om de beelden vast te leggen. De auto maakt vervolgens 360 graden foto’s om het straatbeeld in kaart te brengen. Uiteraard wil Google niet aangeklaagd worden voor schending van de privacy en worden de beelden voor publicatie nog gecheckt. Gezichten en kentekens worden voor iedereens veiligheid en privacy wazig gemaakt. Google heeft ook nog een Street View-trekker en Street-View Trike, welke de natuur en plekken waar de Street View auto niet kan komen voor hun rekening nemen.

Google FOAM

Google is van alle markten thuis en brengt niet alleen nieuwe Nederlandse bezienswaardigheden digitaal naar je toe. Het bedrijf zorgt er samen met BBC Earth ook voor dat de oceaan virtueel naar je toe komt.

Reageer op artikel:
Google Street View voegt Rotterdam Centraal, Eindhoven Airport en andere Nederlandse locaties toe
Sluiten