Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 12 maart 2020

Geen contant geld wegen het coronavirus, niet pinnen wegens een landelijke storing

Het lijkt erop dat Nederlanders niet kunnen pinnen dankzij een landelijke storing. Meerdere mensen op Twitter  en AlleStoringen melding van het probleem. Ook een poll op de website van Tweakers geeft aan dat mensen problemen ervaren.

Een woordvoerder van Currence, beheerder van het pin-systeem, laat via de Telegraaf weten dat er inderdaad een landelijke storing is. En dat komt nu even niet zo heel lekker uit…

Nederlanders kunnen niet pinnen door landelijke storing

Rond half één vanmiddag kwamen de eerste meldingen, op AlleStoringen, binnen over problemen met het pinnen. Het pinnen van geld zou gewoon nog mogelijk zijn, maar de problemen deden zich voornamelijk voor bij betaalautomaten. Om een uurtje of één stroomden de meeste meldingen binnen over de problemen.

Inmiddels heeft Currence dus ook bekend gemaakt dat er een storing is. Deze is op dit moment in het hele land actief en zou niet gebonden zijn aan een bank. Over de omvang en de impact valt op dit moment nog niets te zeggen.

Slechte timing om niet te pinnen

Een landelijke storing voor pinnen komt natuurlijk nooit goed uit, maar de timing is dit keer wel heel erg slecht. Eerder deze week kondigden supermarkten juist aan om liever niet meer met contant geld te betalen. Dat werd ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een advies dat ook door de RIVM ondersteund werd.

Pinnen storing Nederland coronavirus
2018-07-24 00:00:00 ILLUSTRATIEF – Een illustratieve weergave van contactloos pinnen met een betaalpas. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT (Afbeelding: Lex van Lieshout / ANP Xtra)

Doordat de landelijke storing roet in het eten gooit voor mensen die willen pinnen, is betalen met content geld bijna noodzakelijk te noemen.

Coronavirus treft ook de technologie-wereld

Het coronavirus weet steeds meer mensen te treffen en dus ook de technologie-wereld. Naast het feit dat het Mobile World Congress vorige maand werd afgelast, kregen we gisteravond het bericht dat de E3 2020 ook niet meer doorgaat. Daarnaast presenteert Huawei de nieuwe P40 smartphone niet meer in Parijs, maar doet het bedrijf de aankondiging online.

Meer lezen over het coronavirus en alle impact dat het heeft? Check dan ons overzicht!

Reageer op artikel:
Geen contant geld wegen het coronavirus, niet pinnen wegens een landelijke storing
Sluiten