Cars 8 jan 2019 Noah Korevaar

Jij kunt nu ook zonder aanbetaling je eigen Tesla Model 3 samenstellen

Sinds eind vorig jaar kun je ook in Europa de Tesla Model 3 alvast reserveren. Wanneer consumenten hun aanbetaling hadden gedaan, konden ze aan de slag met de online configurator. Oftewel, opties selecteren, kleurtjes uitzoeken, dat werk.

Tesla Model 3 in Europa en China

We hebben goed nieuws: nu kan iedereen de Tesla Model 3 zelf samenstellen via de design studio van het bedrijf. Ook in Nederland dus. Je hoeft niet langer een aanbetaling of reservering te hebben geplaatst om ermee te kloten.

Op het moment van schrijven zijn er jammer genoeg maar twee versies van de Model 3 beschikbaar om te configureren. Dan hebben we het over de all-wheel drive Model 3 en de Model 3 Performance. De medium range die in oktober is onthuld is nog niet beschikbaar in de design studio.

De Model 3 is een groot succes, maar de focus van de autofabrikant ligt vooral op het verbreden van zijn markt. Nu de productie eindelijk op peil is kunnen er meer markten worden bediend. China is de grootste markt voor elektrische auto’s in de wereld, en Europa en Amerika liggen vervolgens dicht op elkaar.

2018 stond grotendeels in het teken van aan alle bestellingen voldoen in Noord-Amerika. Dat leverde het bedrijf van Elon Musk het eerste winstgevende kwartaal in twee jaar op. Die groei kan met het debuut in China en Europa op nog grotere schaal worden doorgezet.

https://twitter.com/Tesla/status/1081117088662450177

Gigafactory in Europa

Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat auto’s lokaal in Europa en China gebouwd gaan worden. Afgelopen zomer tekende Musk al een contract om de derda gigafactory buiten Shanghai te bouwen. Daar moet de productie in 2020 van start gaan. De vierde gigafactory moet vervolgens ergens in Europa gebouwd gaan worden, al is het nog niet bekend in welk jaar.

Tesla is al begonnen met het produceren van Model 3-units voor de nieuwe markten, met de corresponderende oplaad-ports dus. De autofabrikant hoopt eind februari of begin maart te beginnen met het leveren van de Model 3 in Europa en China. Daarvoor is de fabrikant in Europa echter nog in afwachting van de volledige goedkeuring van regulatoren.

Reageer op artikel:
Jij kunt nu ook zonder aanbetaling je eigen Tesla Model 3 samenstellen
Sluiten