Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 jul 2019

Nederlander wordt tweede op het WK Fortnite

Dit weekend wordt in New York het WK Fortnite gehouden. Vandaag is de grote finale met de solo-spelers, waarbij de honderd beste spelers ter wereld gaan strijden om de hoofdprijs van drie miljoen dollar. Gisteren werd echter al de finale van de duo’s gehouden. En daarbij wist de Nederlander Dave Jong samen met zijn Britse medespeler de tweede plaats te halen.

Nederlander wint miljoen op WK Fortnite

Met die tweede plek kan het team 2.225.000 dollar verdelen, wat neerkomt op zo’n twee miljoen euro. Dit moeten ze dus wel door twee delen, maar op die manier heeft Dave Jong onder zijn nickname Rojo dus een miljoen euro dat hij mee naar huis kan nemen. En het had niet heel erg veel gescheeld of ze waren kampioen. In de standing wisten ze met 47 punten tweede te worden. De winnaars, bestaande uit het Noors en Oostenrijkse duo Nyhrox en aqua werden met 51 punten kampioen.

Fortnite WK

Dave Jong was niet de enige Nederlander die het goed deed. Dmitri van de Vries, oftewel mitro, werd met zijn partner zesde en kon zo een slordige 400.000 dollar verdelen. Ook geen verkeerd bedrag voor een dagje gamen. Daarbij moet wel gezegd worden dat men waarschijnlijk maanden lang al bezig was met dit toernooi.

Vanavond vanaf een uurtje of 19 begint het toernooi voor de solo-spelers. Daar zijn geen Nederlanders bij aanwezig, maar is alsnog interessant om te volgen om te zien hoe iedereen het er vanaf brengt. Tegenover Nu.nl liet Dave Jong nog niet te weten wat hij met zijn geld zou gaan doen. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat het op zijn rekening staat, maar de beste man wil wel in iets gaan investeren wat op lange termijn interessant. Wil je meer lezen over het WK Fortnite? Bekijk dan hier onze overzichtspagina waarin je precies kunt terugvinden wat er gaande is tijdens het toernooi.

Reageer op artikel:
Nederlander wordt tweede op het WK Fortnite
Sluiten