De reis van het GVBeestje: van Amsterdams idee naar wereldwijde hit

Op dit moment rent half Nederland achter virtuele Pokémon aan. Da’s erg leuk, maar het kan simpeler! In Amsterdamse trams circuleert momenteel het GVBeestje: een eenvoudig spelletje dat je speelt met… een sticker!

Iedereen houdt van GVBeestje

Het GVBeestje is een monstertje, met een opengesperde muil. Tijdens het rijden verplaats je ‘m door met je hoofd te bewegen. Elk hoofd van een voetganger of fietser dat het mormeltje opslokt telt als een punt!

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Ouderwets vermaak

Het lijkt ontzettend veel op het spelletje dat we vroeger deden tijdens een lange vakantierit. Met een spikkel, of geplette vlieg, op de ruit probeerden we auto’s te raken, bomen te ontwijken, etc. Je moest wát zonder Game Boy of tablet, toch? Het is een fantastische manier om dit oude tijdverdrijf te moderniseren! Je score kun je Twitteren met de hashtag #gvbeestje. Niet vals spelen!

Het project is bedacht door Daniël Disselkoen, van het Amsterdamse Headmade. Mogelijk komen deze namen je bekend voor. Ze waren eerder verantwoordelijk voor de toffe Cucalu-app.

Een wereldwijde hit!

Het gave ‘Pac-Man voor het openbaar vervoer’ is inmiddels internationaal opgepikt. Op sites als Bored Panda is de video al miljoenen keren gecheckt. Helemaal niet slecht voor een stickertje op een ruit, toch? Mocht je binnenkort in Amsterdam zijn, dan kun je GVBeestje misschien spotten. Wees er wel snel bij, want schijnbaar worden de stickers vaak losgepeuterd…

Reageer op artikel:
De reis van het GVBeestje: van Amsterdams idee naar wereldwijde hit
Sluiten