Nederlands team presteert beter dan verwacht op Overwatch World Cup

Het afgelopen weekend werd tijdens de jaarlijkse Blizzcon de Overwatch World Cup gehouden. Daarin wordt er in landenteams gestreden om de wereldtitel. Er deed ook een Nederlands team mee dat beter presteerde dan verwacht.

Waar in de voorgaande edities je min of meer uitgenodigd moest worden als land, daar was het nu mogelijk om je als land in te schrijven. Via verschillende voorrondes kon je je dan kwalificeren voor de groepsfase.

Nederlands team op de Overwatch World Cup

De verwachtingen voor het Nederlands team waren van te voren niet heel erg hoog. Via een paar sponsoren wisten zij de reis naar Anaheim te maken om vervolgens deel te nemen in de kwalificaties. Via een knockoutsysteem moesten zij alles winnen om in de groepsfase te komen. In de eerste ronde waren ze daarbij vrij, maar vervolgens moest er gestreden worden tegen Saudi-Arabië, waar de winst werd gepakt. Daarna werd Finland relatief makkelijk opzij gezet en had men zich geplaatst voor de groepsfase.

Overwatch

In die groepsfase waren er kansen, omdat ze niet waren ingedeeld bij de absolute favorieten als de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Deze teams zaten met het sterker Frankrijk in groep A. In groep B zat Nederland bij teams als Canada, Rusland, China en Denemarken. Canada en China zijn daarbij medaillekandidaten, maar een plek in de top 3 was genoeg om de kwartfinale te halen. Uiteindelijk werd die ook gehaald, maar niet op de manier waarop men het had verwacht.

Klaar voor de strijd Bron: Blizzard

De eerste wedstrijd ging net aan verloren tegen China, wat geen schande is. Vervolgens was Canada aan de beurt. En daar wist het Nederlandse team te stunten met een overwinning. Daarna werd er wel net aan verloren van Denemarken, maar door een winst op Rusland in de laatste wedstrijd was de volgende fase een feit en viel Canada verrassend buiten de boot.

Het Franse team (Bron: Blizzard)

In de kwartfinale stond de wedstrijd tegen Frankrijk op het programma, waar met de speler SoOn een grote speler in het rooster staat. Hij is een speler die wat ervaring heeft in de Overwatch League, terwijl de Nederlandse spelers zeg maar op het tweede niveau uitkomen. Het is dan ook niet heel erg gek dat Nederland ondanks goede tegenstand verloor van Frankrijk. Maar met een plek in de top zes wist het team een naam voor zichzelf te maken en is het te hopen dat er in de toekomst ook een Nederlandse speler in de Overwatch League terecht komt.

De winst in het toernooi ging overigens uiteindelijk naar de Verenigde Staten. In de finale hadden ze geen kind aan China. De halve finale was wat dat betreft een stuk interessanter. Daarin nam de VS het op tegen Zuid-Korea. In de groepsfase wisten de Amerikanen die wedstrijd al te winnen, maar de Zuid-Koreanen waren drie keer achter elkaar wereldkampioen geworden. Na een pittige strijd wisten de Amerikanen hier uiteindelijk te winnen. Het stadion waarin de wedstrijden werden gespeeld leverden een oorverdovend geluid op.

De uiteindelijke winnaars (Bron: Blizzard)

Tijdens de Blizzcon is overigens ook Overwatch 2 aangekondigd. Meer daarover lees je hier.

Reageer op artikel:
Nederlands team presteert beter dan verwacht op Overwatch World Cup
Sluiten