Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 11 aug 2019

Marvel cast Nederlandse acteur in Black Widow film

Je zou denken dat Marvel na 4 films uitgebracht te hebben het de rest van dit jaar wel even rustig aan zou gaan doen, maar niets is minder waar. Er wordt achter de schermen namelijk keihard gewerkt aan een groot aantal nieuwe titels. Waaronder een film rondom Black Widow. Naast dat we Scarlett Johansson hierin weer zullen gaan terugzien zal er dit keer ook een Nederlander aan de film meedoen.

Nederlandse Olivier Richters krijgt rol in Marvel film

Olivier Richters, vanwege zijn lengte beter bekend als ‘The Dutch Giant’, blijkt een rol te gaan krijgen in de aankomende film rondom het Marvel personage Black Widow. Dit omdat zijn naam vermeldt staat op de IMDB-pagina van het project.

Hij gaat zover wij weten de eerste Nederlander zijn die een rol krijgt in een Marvel Cinematic Universe film. Dit met natuurlijk uitzondering van enkele door Nederlanders vertolkte voetbalsupporters in Spider-Man: Far From Home.

Richters is een model en bodybuilder met een indrukwekkende lengte van 2,18 meter. Dit maakt hem zelfs nog langer dan Hafþór Julius Björnsson, de 2,06 meter lange reus uit onder andere Game of Thrones.

De reus heeft al eerder filmrollen gehad, maar streeft er nu ook naar om internationaal door te gaan breken. En wat kun je dan beter doen dan in een Marvel film te gaan spelen?

Cobie Smulders

Er waren overigens ook veel mensen die zich afvroegen of actrice Cobie Smulders wellicht uit Nederland komt. Vermoedelijk vanwege haar naam. Zij is in meerdere Marvel films te zien als Maria Hill, een prominente medewerker van superheldenorganisatie S.H.I.E.L.D.

Het blijkt echter dat Cobie inderdaad een Nederlandse vader heeft, maar geboren is in Canada en daar ook grotendeels opgegroeid is. Tevens heeft ze een Britse moeder, waardoor we haar geen Nederlandse Marvel actrice kunnen noemen.

Meer Marvel

Mocht jij meer informatie willen hebben over de aankomende vierde fase van het het Marvel Cinematic Universe dan raden we je aan om dit artikel eens door te lezen. Daarnaast hebben ook een overzicht gemaakt van alles dat we tot nu toe over Phase 5 weten.

Daarnaast blijkt dat ook Sony een eigen Marvel wereld heeft en ook daarvoor een aantal nieuwe series gaat maken.

Reageer op artikel:
Marvel cast Nederlandse acteur in Black Widow film
Sluiten