Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 21 januari 2020

Nederlandse Google Assistent leest je appjes voor en beantwoordt ze

De Nederlandse variant van Google Assistent leest vanaf nu ook al je appjes voor. Dat wordt duidelijk middels een persbericht van de Nederlandse tak van het bedrijf.

Dankzij de update is de slimme assistent in staat om dus sms’jes of WhatsApp-berichten voor te lezen. Het maakt niet persé uit om wat voor dienst het gaat, als het bericht ongelezen is kan Google Assistent het je vertellen.

Google Assistent leest ongelezen berichten voor

Lekker met je achterkant languit onderuit? Dan heb je vast geen zin om je smartphone van de tafel te pakken, die wel zeker drie meter verderop staat. We snappen het, we begrijpen je. Daarom is het goed om te weten dat je, ondanks dat je niet in de buurt van je smartphone bent, alsnog op de hoogte kan blijven van de meest recente appjes die je hebt ontvangen. Uiteraard hoef de situatie niet zo ongelofelijk lui geschetst te zijn zoals dat hier nu gebeurt, maar je snapt wat we bedoelen.

Door een nieuwe update is het nu mogelijk om de Nederlandse Google Assistent te vragen of er nog ongelezen appjes zijn. Je start met je stem de assistent op (Hey, Google) en zegt vervolgens “lees m’n appjes voor”. De virtuele dame (of heer) leest je meest recente sms’jes of Whatsapp-berichten vervolgens voor.

Google Home Mini on a wooden table with green plants in the background
Google Home op een stoel (Afbeelding: 123rf - Michael Wapp)

Antwoorden ook mogelijk

Nadat je ongelezen bericht eindelijk is voorgelezen, is het mogelijk om ook te antwoorden via de Google Assistent. Dat is mogelijk door een antwoord te dicteren (van maximaal 350 tekens). Handig wanneer je dus met je achterkant op de bank ligt, of simpelweg gewoon druk bent. Kinderen in de hand, kat aan het wassen of het eten aan het maken? Het leven via de app gaat gewoon door! Of je wacht gewoon tot je klaar bent en pakt dan je telefoon. Kan natuurlijk ook!

Het mag overigens wel duidelijk zijn dat de slimme assistenten, met steeds meer van dit soort toepassingen, ook steeds slimmer worden. Het afspelen van muziek via Spotify, het gebruiken van Netflix met je stem of een recept opvragen via de app van Albert Heijn: het kan allemaal.

Reageer op artikel:
Nederlandse Google Assistent leest je appjes voor en beantwoordt ze
Sluiten