Daniel Koster
Daniel Koster 24 aug 2016

Schoolvoorbeeld: dit Nederlandse huis gaat perfect op in de omgeving

We veranderen met onze gebouwen het aanzicht van de wereld voorgoed. Sommigen proberen dat bij het bouwen van nieuwe huizen te minimaliseren. MAAS architecten werkt aan een schoolvoorbeeld. Dit Nederlandse huis krijgt het voor elkaar om prachtig in de omgeving te passen.

Dit Nederlandse huis gaat perfect op in de ongerepte natuur

Op de grens tussen Gelderland en Overijssel vind je Diepenheim. Toen duidelijk werd dat een familie hier een huis met zeven kamers wilde bouwen werd dat nieuws niet positief ontvangen. Dat zou namelijk ten koste gaan van de prachtige natuur die Diepenheim omringt. De oplossing? Een huis bouwen dat de omgeving zo min mogelijk aantast. Het deels onder de grond bouwen van dit huis was een goed begin. Maar dat is niet het speciale aan de woning. Het bijzondere aan dit ontwerp is de manier waarop het deel dat zich wél boven de grond bevindt samengaat met de omgeving. Het huis bevindt zich maximaal vier meter boven de grond. Door eikenhout uit de omgeving voor het exterieur te gebruiken wordt het landschap niet verstoord. Door het dak van daarnaast van gras te voorzien valt-ie niet op wanneer je er bijvoorbeeld vanaf een hoger punt op uitkijkt.

Het zonnetje in huis

Deels onder de grond? Dan denk je meteen aan een donker huis. Door echter een oplopend stuk met glazen ramen in het midden van het huis samen te laten komen kan de zon ongeremd zijn werk doen. Zodoende kun je in het unieke huis wél gewoon van zonlicht genieten. En van een heerlijk uitzicht trouwens. Je kijkt namelijk uit op de Zandvang rivier.

Het Nederlandse huis is Work in progress

Het Nederlandse huis is niet af. Er wordt nu hard aan gebouwd en er wordt verwacht dat-ie in oktober 2016 af is. Dat is dus vanaf het moment van schrijven nog maar enkele luttele maanden. Wij zijn nu al benieuwd naar het eindresultaat. In de laatste foto zie je hoe de bouw er nu voorstaat. Daaruit kunnen we al opmaken dat het huis inderdaad een plaatje wordt. Nog zo’n gaaf voorbeeld zien? Check dan het Dune House dat zich op Terschelling bevindt.

Reageer op artikel:
Schoolvoorbeeld: dit Nederlandse huis gaat perfect op in de omgeving
Sluiten